Με πορεία και δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λάρισα

protomagia ekl

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία τίμησε χθες την εργατική Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποίησε στην πλατεία νομαρχίας το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ξεκίνησαν με την κατάθεση των στεφάνων στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και ακολούθησε η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στην συγκέντρωση του ΕΚΛ αναγνώστηκε μεταξύ άλλων και επιστολή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τα τελευταία 4 χρόνια, ζητώντας να επαναλειτουργήσει η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η βιομηχανία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για βιομηχανικό ατύχημα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “είμαστε για άλλη μια φορά εδώ παρόντες σε πείσμα των καιρών. Κόντρα σε όλους όσους βιάστηκαν να προβλέψουν το τέλος της ταξικής πάλης, των αγώνων, τελικά της εργατικής τάξης. Εκείνους που είπαν πως οι απεργίες κι οι αγώνες είναι για το χρονοντούλαπο. Από τα πανηγυράκια, τις γιορτές των λουλουδιών που οργάνωσαν αντί συγκεντρώσεων, το «θα αναμετρηθούμε μετά», μέχρι και να την μετατρέψουν σε μια απλή εθιμοτυπική αργία και μάλιστα μεταφερόμενη. Όχι αυτό το κράτος δεν απέκτησε ξαφνικά ευαισθησία και θέλησε να τιμήσει τον αγώνα των εργαζομένων.

Ίσα-ίσα που θέλει με κάθε τρόπο να τους απομακρύνει από αυτά τα ιδανικά της ταξικής πάλης. Για να μπορεί να οικοδομείται στο μυαλό πως τελικά μπορούμε «να γίνουμε όλοι ένα» «αφεντικά κι εργάτες» . Πως δεν υπάρχει ανάμεσά μας χάσμα αγεφύρωτο ανάμεσα, πως το πρόβλημα είναι «να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας». Και εκείνοι να κερδίζουν κι εμείς να ευημερούμε …Και σήμερα λοιπόν όλοι αυτοί τι έχουν να πουν που βουτάμε διαρκώς και περισσότερο μέσα στην φτώχεια και την αθλιότητα μέσα σε συνθήκες ανάπτυξης, καπιταλιστικής ανάπτυξης; Γιαυτό σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας και τιμούμε αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή μας“.

Η ΑΔΕΔΥ

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία νομαρχίας από το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Μ. Τζιατζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας, τις διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων για ουσιαστικές αυξήσεις που θα ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος της ζωής, αλλά και τη νέα απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαϊου.

Στην εκδήλωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλης, του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Λιακούλης, η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας κ. Μ. Γαλλιού, ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Κ. Καλαμπαλίκης, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ