ANIMUS 6/8: Ημέρα μνήμης και προσευχής

Κανένας από τους εμπνευστές του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Animus δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι ο θάνατος ενός αγαπημένου τους προσώπου θα ήταν τόσο δημιουργικός για τους ίδιους και ακόμη περισσότερο ευεργετικός για την υγεία και τη ζωή  χιλιάδων άλλων συμπολιτών μας.

Πολλές φορές στη ζωή όταν αναπάντεχα γεγονότα μας γεμίζουν πόνο και θλίψη, ψάχνουμε ένα «ΓΙΑΤΙ;;»

Όπως τα μικρά καθημερινά θαύματα περνούν ανυποψίαστα μπροστά από τα μάτια όλων μας, έτσι και ο μοιραίος αποχωρισμός ενός πολύ αγαπημένου προσώπου μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας σπουδαίας δημιουργίας.
Η περίπτωση του Animus δεν διαφέρει σε τίποτα από τα παιχνίδια εκείνα της μοίρας, όπου ο θάνατος δεν σηματοδοτεί απαραίτητα το τέλος αλλά την γέννηση μιας κοινωφελούς ιδέας και την αιώνια μνημόνευση των εμπνευστών αυτής.

Διαπιστώνουμε ξανά πόσο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες είναι ο θάνατος και η ζωή.
Η μία συμπληρώνει την άλλη, λειτουργώντας ως βάλσαμο στη καθημερινή θλίψη των εν ζωή συγγενών και φίλων, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει και μία ηθική ικανοποίηση για την τελική κρίση των αγαπημένων ψυχών, που τόσο βίαια και άδικα ενίοτε αποχωριζόμαστε.
Τελικά φαίνεται ότι σπάνια στη ζωή υπάρχουν τυχαία γεγονότα!

Για αυτό και εμείς φέτος στις 5 Μαΐου 2023 ,στην επέτειο της συμπλήρωσης των δεκαπέντε (15) χρόνων λειτουργίας του Animus ΚΑΑ, δεν παραλείψαμε να μνημονεύσουμε την αφετηρία της δικής μας δημιουργίας.

Κάθε χρόνο ξημερώματα του Σωτήρος η σκέψη και η προσευχή μας, θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα αδικοχαμένα αδέρφια μας και στους οικείους τους.

***Αφιερωμένο από τους δημιουργούς και το προσωπικό του κέντρου αποκατάστασης Animus, στον ΑΠΟΣΤΟΛΗ και στον ΔΗΜΗΤΡΗ. (6/8/1997).

Αιωνία τους η Μνήμη.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ