Λάρισα: Εκδήλωση μνήμης αύριο για την Γενοκτονία των Ποντίων – Θα τιμηθεί ο Μανούσος Μανουσάκης για «Το κόκκινο ποτάμι»

Ο Δήμος Λαρισαίων, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η 4η Δημοτική Κοινότητα και η Ιστορική-Λαογραφική Ένωση «Αλησμόνητες Πατρίδες» συνδιοργανώνουν εκδήλωση, αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο «Αναστορώ κι αροθυμώ», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στις 8.30 μμ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Χάρη Τσιρκινίδη «Το κόκκινο ποτάμι», καθώς επίσης και οι  πρωταγωνιστές της ομότιτλης καθηλωτικής σειράς Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Μάγκου, Αναστασία Παντούση και Όμηρος Πουλάκης, για τη συμβολή τους, με αυτόν τον τρόπο, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το κόκκινο ποτάμι» θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νίκος Ζαρκογιάννης και Παναγιώτης Πάκας, συνοδευόμενοι από το τμήμα κρουστών του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία» και τους μουσικούς Γρηγόρη Σιδερά (ποντιακή λύρα, αγγείο, φλογέρα) και Δήμητρα Χρυσάκη (τραγούδι).

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ