Ημιτελικός Super League 1 – Κ15 Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-1: «Η ελπίδα της Λαρίσης, των φιλάθλων η χαρά» (video & photo)

Με αντίπαλο τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό Πειραιώς, που έχει τέσσερα πρωταθλήματα συνολικά στο παλμαρέ του, η νεοσύστατη ομάδα Κ15 της ΑΕΛ ρίχτηκε στη μάχη του πρώτου ημιτελικού του Final-4 της Super League 1, στο γλιστερό τερέν του Πανθεσσαλικού Σταδίου του Βόλου, αφιερώνοντας την συμμετοχή της στον παίκτη της Κ17 Θανάση Τζιότζιο!

Oι πιο υποψιασμένοι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν πιο τρακαρισμένοι στο ξεκίνημα απ’ όσο και οι ίδιοι θα πίστευαν, με αποτέλεσμα να χαθεί για τους «βυσσινί» ένα ημίχρονο και οι τυπικά γηπεδούχοι να προηγηθούν, πριν έρθει στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μπασδέκης να φέρει το ματς στα ίσα.

Γι’ αυτό και η επανάληψη είχε μια άγρια ομορφιά, για να κριθεί ουσιαστικά στο 76’ από τον παράγοντα τύχη, αν αναλογιστούμε τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν τα γκολ του Ολυμπιακού, καθώς και στα δύο προηγήθηκαν κόντρες που άλλαξαν την πορεία της μπάλας και ξεγέλασαν τον διακριθέντα Λαρισαίο γκολκίπερ Σπανό…

Αν μη τι άλλο, τα παιδιά της Κ15 της ΑΕΛ, απέδειξαν περίτρανα ότι όπως λέει και ο ύμνος της ομάδας, είναι «η ελπίδα της Λαρίσης των φιλάθλων η χαρά»!

Αναλυτικότερα:

Στο 6ο λεπτό με το σουτ του Κότσαλου που απέκρουσε ο Σπανός, ήρθε η πρώτη καλή φάση του αγώνα, για έναν Ολυμπιακό που ξεκίνησε θέλοντας να επιβάλει όπως είναι φυσικό τον ρυθμό του, αλλά την ΑΕΛ να στέκεται με επιτυχία τακτικά και να ψάχνει την ευκαιρία να ισορροπήσει.

Τη στιγμή που έδειχνε να τα καταφέρνει, ήρθε στο 16’ μια αδράνεια στην άμυνα των «βυσσινί» να φέρει τον Μιχαηλίδη σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σπανού.

Κι αν θεωρήσουμε ότι στην συγκεκριμένη φάση η ΑΕΛ στάθηκε και λίγο τυχερή, ήταν παντελώς άτυχη στο 20ο λεπτό, όταν ο Λάνα δοκίμασε από απόσταση το πόδι του, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού κι άλλαξε πορεία, για να καταλήξει άδοξα στα λαρισινά δίχτυα γράφοντας το 1-0!

Ακολούθησε η πρώτη τελική των «βυσσινί» με ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά και δύο αποκρούσεις του Σπανού σε ισάριθμα μακρινά σουτ των αντιπάλων του, ενώ άουτ πέρασε το σουτ του Κότσαλου στο 34’, σε μια γρήγορη επίθεση της ομάδας του.

Πλησιάζοντας στη λήξη του ημιχρόνου όμως, η ΑΕΛ βγήκε από το καβούκι της κι αφού απείλησε αρχικά με μακρινό φάουλ, έκανε στο 4ο’ το 1-1, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Όντου και κεφαλιά του Μπασδέκη στο πρώτο δοκάρι.

Το γκολ σε συνδυασμό με την αλλαγή του Ελευθεριάδη στην ανάπαυλα, έφερε μια άλλη ΑΕΛ στο ξεκίνημα της επανάληψης, πιο δραστήρια και πιο διεκδικητική με τη μπάλα στα πόδια…

Γι’ αυτό και ο Τάσος Πάντος έσπευσε να κάνει κι εκείνος σύντομα την πρώτη αλλαγή του, ώστε να ανακτήσει και πάλι τον έλεγχο του ματς, χωρίς όμως να τα καταφέρνει, γεγονός που τον οδήγησε σύντομα σε άλλες δύο!

Στο ίδιο διάστημα με λίγη προσοχή οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρώσει καλύτερα κάποιες κόντρες τους…

Η πραγματικά μεγάλη φάση ήρθε βέβαια στο 65’, αλλά ο Σπανός απέκρουσε στην κλειστή γωνία το κοντινό σουτ του Μιχαηλίδη, κρατώντας ισόπαλο το σκορ και δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να απειλήσουν ένα λεπτό μετά πρώτα τον Μπασδέκη κι ακολούθως με τον Αλμπάνη, που υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ!

Κι όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, που ήρθε στο 76’, δηλαδή τέσσερα λεπτά πριν λήξη, μια κόντρα της μπάλας – αυτή τη φορά στα πόδια του Μιχαηλίδη – ξεγέλασε τον Σπανό και κατέληξε στα δίχτυα του για το 2-1.

Ένα σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, καθώς ο Ολυμπιακός επιστράτευσε κάθε είδος καθυστέρησης για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση.

Ωστόσο, στο χειροκρότημα φάνηκε η αξία όχι μόνο της συγκεκριμένης εμφάνισης, αλλά της συνολικής πορείας της μικρότερης ηλικιακά ομάδας της ΑΕΛ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15 (Τάσος Πάντος): Χριστοδουλόπους, Ζιόζιος, Καπάτος (60’ Βρυώνης), Νουχάι, Μπάνος, Λάνα, Τρικαλιώτης (80’ Ποτουρίδης), Καπέλας, Μιχαηλίδης (80’ Χίλα), Κότσαλος (60’ Μπάντης), Ξανθόπουλος (51’ Καμάς)

ΑΕΛ Κ15 (Θοδωρής Ελευθεριάδης): Σπανός, Μπαργιώτας (77’ Μητρακόπουλος), Αλμπάνης, Αβραμούλης, Δεμίρης, Λυγούρας (41’ Νταφούλης), Αγοραστός (65’ Καραγιάννης), Μπασδέκης (70’ Πατσώνης), Τσακνάκης Γ., Τσακνάκης Μ. (77’ Βασιλόπουλος), Όντος

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ