Εκλογές και αυξήσεις!

Συζητάμε και ακούμε ημερομηνίες για εκλογές από τον Μάρτιο και μετά. Όμως από τώρα έως και τον Μάρτιο αναμένεται πως θα έρθει και το κυρίως μενού  των αυξήσεων, σε ρεύμα, φυσικό αέριο, βενζίνη, πετρέλαιο και προϊόντα.

Από  την 1/1/2023 θα έχουμε αύξηση κατά 160% στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Θα δούμε αύξηση στην χονδρική τιμή του ρεύματος και αύξηση στο πάγιο στις τριφασικές συνδέσεις. Όλα αυτά κυρίως στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου. Το αέριο ήδη αυξήθηκε κατά 50% σε δύο εβδομάδες και έπεται και συνέχεια. Η βενζίνη και το πετρέλαιο θα αυξηθούν μόλις ανοίξει η κινεζική αγορά. Από την άλλη ήδη βλέπουμε καθημερινά αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης παρά τα καλάθια του νοικοκυριού, των εορτών και του Άι Βασίλη. Το ερώτημα είναι πως θα γίνουν εκλογές σε τρεις- τέσσερις μήνες από τώρα, όταν θα πληρώνουμε τον «παραφουσκωμένο» τελικό λογαριασμό του Χειμώνα; Πόσο θα επηρεάσουν αυτές οι αυξήσεις το αποτέλεσμα των εκλογών;

Απαντήσεις θα μας δώσει προφανώς η κάλπη αλλά και οι ενέργειες της κυβέρνησης νωρίτερα, η οποία έχει μικρό περιθώριο κινήσεων αν η Ε.Ε. δεν αποφασίσει πλαφόν στα  150 ευρώ αλλά στα 275 ΜW, που θέλουν οι Γερμανοί!

Π.Γ.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email