Μεταναστευτικές ροές

Ο εφιάλτης της προσφυγικής κρίσης του 2015-2016 φαίνεται πως αρχίζει να αναβιώνει ξανά, όπως δείχνει ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων ασύλου στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την αρχή του 2022 οι χώρες της ΕΕ έχουν λάβει περίπου 564.000 αιτήσεις ασύλου, κυρίως από Αφγανούς και Σύρους, αυξημένες κατά 62% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021. Ταυτόχρονα έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια οι εγγραφές για προσωρινή προστασία από Ουκρανούς πολίτες.
Η Ελλάδα δεν έμεινε, φυσικά, εκτός μεταναστευτικών ροών, καταγράφοντας αύξηση κατά 185% (8.332 άτομα) στις αφίξεις μεταναστών από τις αρχές του 2022. Η συνεχιζόμενη καλοκαιρία ευνοεί την έλευση πολλών μεταναστών από τη θάλασσα, παρά τους εντατικούς λιμενικούς ελέγχους.
Ν.Λ.

Οι… μαϊμούδες είναι φθηνές

Ιδιαίτερη προσοχή για να αποφεύγουν τα προϊόντα “μαϊμού”, τα οποία κάθε άλλο παρά σπάνια είναι στο ηλεκτρονικό εμπόριο, πρέπει να δείχνουν οι καταναλωτές στις αγορές τους. Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τα «επώνυμα» είδη ένδυσης και υπόδησης, μέσω του διαδικτύου, σε τιμές ευκαιρίας με υποτιθέμενες εκπτώσεις-προσφορές, της τάξης του 40%, παραπλανώντας και πείθοντας ανυποψίαστους καταναλωτές για τη γνησιότητα των εμπορευμάτων. Αν, λοιπόν, δείτε μία ιδιαίτερα χαμηλή τιμή σε ένα… επώνυμο προϊόν θα πρέπει να προβληματιστείτε…
Ν.Λ.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email