Διεκόπη η δίκη των πολιτών που εισέβαλαν στο Δημαρχείο Καρδίτσας κατά των αιολικών πάρκων

Στα δικαστήρια Καρδίτσας ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η δίκη των τεσσάρων πολιτών που κατηγορούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 22 Αυγούστου του 2019 στο Δημαρχείο Καρδίτσας, κατά τη συνεδρίαση τότε της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, η οποία συζητούσε το θέμα της δημοπρασίας δέκα δασικών τεμαχίων, έκτασης 38 περίπου στρεμμάτων, σε τεχνική εταιρεία προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από τα αιολικά πάρκα που θα κατασκευάσουν ιδιώτες στα Άγραφα.

Όπως κατέγραψε το ForMedia.gr από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι, στους 4 κατηγορούμενους καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι τέσσερις πολίτες παραπέμφθηκαν με τις κατηγορίες  της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού και φθορά ξένης περιουσίας από κοινού.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί και κατά τη διάρκεια της εξετάστηκαν  τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας και  ένας από τους 7 μάρτυρες υπεράσπισης, πριν το δικαστήριο διακόψει τη συνεδρίαση λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ