Λάρισα: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κτίριο του Οικοτροφείου Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου (βίντεο & φωτο)

Ρεπορτάζ: Χρίστος Τζίκας

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου τελέστηκαν το πρωί της Κυριακής τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Οικοτροφείου, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία της Ανθούπολης.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να εκπονηθεί το πρόγραμμα επισκευής του κτιρίου, ενώ το κόστος έφτασε τις 130.000 ευρώ, χρήματα που διατέθηκαν από την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στο Οικοτροφείο που βρίσκεται επί των οδών Κυθήρων και Πρεβέζης 5α (γωνία) στην Ανθούπολη έγιναν επισκευές μεταξύ άλλων στα υδραυλικά, στα είδη υγιεινής, στον ανελκυστήρα, όπως και στη στέγη. Ενώ, το κτίριο εξοπλίστηκε με ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να φιλοξενήσει τις φοιτήτριες.

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως η Μητρόπολη δεν δρα ανταγωνιστικά προς αυτούς που νοικιάζουν σπίτια σε φοιτητές στην πόλη. Σημειώνοντας πώς όλοι μπορούν να βρουν τα προγράμματα της εκκλησίας. «Υπάρχουν φοιτητές που περνούν στην ιατρική και δεν θα μπορούσαν να έρθουν να σπουδάσουν αν δεν υπήρχε αυτό το κτίριο», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης, εκπρόσωποι των ΟΤΑ, όπως και στελέχη των στρατιωτικών Αρχών.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ