Ελληνική αποστολή στη διεθνή έκθεση βιντεοπαιχνιδιών WN Istanbul’22

Νωρίτερα τον Μάιο, είχε συσταθεί Ελληνική αποστολή η οποία έλαβε μέρος στο φετινό Nordic Game στο Μάλμε της Σουηδίας. Τώρα ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) απέστειλε νέα αποστολή στο WN Istanbul στην Τουρκία. Πρόκειται για ένα B2B συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 50 βιντεοπαιχνίδια και πάνω από 50 ομιλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να φέρει πιο κοντά τους δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών και να τους προσφέρει νέες ευκαιρίες και συνεργασίες. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Istanbul Lütfi Kırdar ICEC, Rumeli Building στις 7 & 8 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι Θεοφάνης Γαβριηλίδης & Αλέξανδρος Γκορμπένκο (Marketeers) και οι Βασίλης Κουτσούκος και Δώρα Κόνδη (Developers). Τα παιχνίδια που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση ήταν τα παρακάτω.

  • The Shore, The Shore VR, Eresys, Necrophosis (Dragonis Games)
  • Phobos Subhuman (Underdog Virtual)
  • Hansen (EchoFrame Studio)
  • AiliA (IceToad Studio)
  • Rules Of Alchemy (Hero’s Journey)
  • Macrocosm (Metaverse Games)

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης η αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όχι μόνο πολλά γνωστά πρόσωπα της σκηνής και με κορυφαίες εταιρίες όπως Appodeal , Pangle, VK.com, Moloco, Scopely, Xsolla, Liftoff.io, κ.α. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες για τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών. Επιπλέον, λάβανε μέρος σε ομιλίες και στο Game Developers Showcase το οποίο είχε έπαθλα αξίας $150.000.

Έχοντας στη διάθεση τους δύο booths, προώθησαν τις Ελληνικές δημιουργίες και έδειξαν την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece). Συγχρόνως απέκτησαν πολλές προσωπικές επαφές με άλλους game developers από όλες τις μεριές του πλανήτη.

Αναλυτικά στην δήλωση του ο Αλέξανδρος Γκορμπένκο, μέλος του GDA Greece αναφέρει:
Θέτουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο για την Ελληνική βιομηχανία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών. Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν πηγές έμπνευσης, γνώσης και συγχρόνως ευκαιρία για εξωστρέφεια και προώθηση. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει από την ίδρυση του συλλόγου.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ