Λάρισα: Σε ετοιμότητα Περιφέρεια και Δήμος εν όψει της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Σε πλήρη επιφυλακή κι ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει της κακοκαιρίας «Ελπίς» που αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ήδη, από την Πέμπτη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα με συνολικά 189 μηχανήματα, σταθμευμένα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο χιονιού, ενώ έχουν δημιουργηθεί και οι απαραίτητοι σταθμοί μεταφόρτωσης αλατιού όπου θα γίνει χρήση 11.000 τόνων. Στην Π.Ε. Λάρισας, αναμένεται να ενεργήσουν 36 μηχανήματα, ενώ βρίσκονται προς χρήση 1.200 τόνοι άλατος.

Παράλληλα, μέχρι και πριν λίγη ώρα συνεδρίαζε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπό την προεδρία του νέου αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πινακά, για τον συντονισμό όλων των φορέων.

Σε δήλωσή του στο FORMedia, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, Βασίλης Πινακάς, ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη, βρίσκεται από την Πέμπτη σε πλήρη ετοιμότητα κι επιφυλακή με 189 μηχανήματα έργου κι 11.000 τόνους άλατος για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και σε όλα τα σημεία. Εμείς θα ενεργήσουμε όπου χρειαστεί, τόσο για εκχιονισμούς, όσο και για την πρόληψη από τον παγετό με σκοπό να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να διευκολυνθούν οι συγκοινωνίες και η διακίνηση των εμπορευμάτων».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Καραλής, συμπλήρωσε πως σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά από τα 500 μέτρα και πάνω, από το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το Σαββάτου. Ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να δείξουν όλοι την επόμενη εβδομάδα με τον παγετό.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Λαρισαίων

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αλεξούλη.

Όπως ανέφερε στο FORMedia ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος έχει στη διάθεση του 60 με 70 τόνους αλατιού και έχει προμηθευτεί άλλους 50 ενώ σχεδόν όλα τα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και νοσοκομεία έχουν προμηθευτεί σακούλες αλατιού.

“Το προσωπικό καθώς και τα μηχανήματα, γκρέιντερ και αλατιέρες είναι σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ η εμπειρία προηγούμενων χρόνων μας βρίσκει προετοιμασμένους”,  δήλωσε ο κ. Αλεξούλης και πρόσθεσε ότι το ανησυχητικό στοιχείο της συγκεκριμένης κακοκαιρίας είναι οι μικρές θερμοκρασίες και ο παγετός. Ο αντιδήμαρχος συνέστησε προσοχή στον κόσμο που θα κυκλοφορεί ενώ ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε  τις συστάσεις της πολιτικής προστασίας και τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα είναι σε επιφυλακή για τους άστεγους.

Αίθουσα Σύνταξης FORMedia

Φωτογραφίες: Κώστας Μάντζιαρης

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ