Vegan Matcha Cake: Η πιο αρωματική πράσινη απόλαυση

Vegan Matcha Cake: Η πιο αρωματική πράσινη απόλαυση

Ένα αφράτο, υγιεινό και απολύτως vegan matcha cake που γίνεται ιδανικό για πρωινό, συνοδευτικό με τον καφέ ή ένα θρεπτικό σνακ στο γραφείο. Έχει υπέροχο χρώμα, φίνα γεύση matcha και ένα απλό γλάσο που το απογειώνει.

⏱ Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

💚 Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά

Για το κέικ

  • 1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κ.γ. matcha σε σκόνη (ιδανικά ceremonial grade)

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • ¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή λευκή κρυσταλλική

  • 1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα

  • ⅓ φλ. (80 ml) λιωμένο λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι

Για το γλάσο matcha

  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη

  • 1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη

  • 1–2 κ.σ. φυτικό γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και λαδώνεις ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

  2. Κοσκινίζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, τη matcha, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

  3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις τα υγρά υλικά — γάλα, λάδι, βανίλια, ξύδι — μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.

  4. Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με σύρμα μέχρι να έχεις ομοιογενές μείγμα, χωρίς υπερβολικό ανακάτεμα.

  5. Μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι στο κέντρο.

  6. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρεις.

  7. Για το γλάσο, ανακατεύεις την άχνη με τη matcha και προσθέτεις λίγο λίγο το φυτικό γάλα μέχρι να γίνει πηχτό.

  8. Απλώνεις το γλάσο πάνω στο κέικ και σερβίρεις.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ