Ένα αφράτο, υγιεινό και απολύτως vegan matcha cake που γίνεται ιδανικό για πρωινό, συνοδευτικό με τον καφέ ή ένα θρεπτικό σνακ στο γραφείο. Έχει υπέροχο χρώμα, φίνα γεύση matcha και ένα απλό γλάσο που το απογειώνει.
⏱ Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
💚 Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά
Για το κέικ
-
1 ½ φλ. (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γ. matcha σε σκόνη (ιδανικά ceremonial grade)
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
-
¼ κ.γ. αλάτι
-
¾ φλ. (150 γρ.) ζάχαρη καρύδας ή λευκή κρυσταλλική
-
1 φλ. (240 ml) γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
-
⅓ φλ. (80 ml) λιωμένο λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κ.γ. ξύδι μήλου ή λευκό ξύδι
Για το γλάσο matcha
-
½ φλ. ζάχαρη άχνη
-
1–2 κ.γ. matcha σε σκόνη
-
1–2 κ.σ. φυτικό γάλα
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175°C και λαδώνεις ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
-
Κοσκινίζεις σε ένα μπολ το αλεύρι, τη matcha, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
-
Σε άλλο μπολ, ανακατεύεις τα υγρά υλικά — γάλα, λάδι, βανίλια, ξύδι — μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.
-
Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά και ανακατεύεις απαλά με σύρμα μέχρι να έχεις ομοιογενές μείγμα, χωρίς υπερβολικό ανακάτεμα.
-
Μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 30–35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι στο κέντρο.
-
Αφήνεις το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρεις.
-
Για το γλάσο, ανακατεύεις την άχνη με τη matcha και προσθέτεις λίγο λίγο το φυτικό γάλα μέχρι να γίνει πηχτό.
-
Απλώνεις το γλάσο πάνω στο κέικ και σερβίρεις.
Πηγή: govastileto.gr





