Ζουμερές μπριζόλες με ρύζι στο φούρνο: Το πιο εύκολο και χορταστικό γεύμα

Ζουμερές μπριζόλες με ρύζι στο φούρνο: Το πιο εύκολο και χορταστικό γεύμα

Απολαύστε τρυφερά και ζουμερά μπριζολάκια λαιμού μαγειρεμένα μαζί με ρύζι στο φούρνο, σε ένα γεύμα που συνδυάζει απλότητα και πλούσια γεύση. Ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή ένα χορταστικό καθημερινό πιάτο.

Υλικά

  • 1½ κιλό μπριζολάκια λαιμού

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες

  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί

  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το κρέας

  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 500 γρ. ρύζι για πιλάφι (νυχάκι)

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε μασάζ στα μπριζολάκια με το λεμόνι και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

  2. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τα ξερά κρεμμύδια και το κρασί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.

  3. Σε τηγάνι με μέτρια φωτιά σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και πιπέρι.

  4. Ανοίγουμε το ταψί και προσθέτουμε το ρύζι γύρω από τις μπριζόλες. Συμπληρώνουμε βραστό νερό ή ζωμό μέχρι να καλύπτει το ρύζι και τοποθετούμε φέτες λεμονιού πάνω του.

  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.

  6. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

  7. Σερβίρουμε ζεστό με στραγγιστό γιαούρτι δίπλα.

Ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα, μυρωδιές και γεύση — το τέλειο comfort food για κάθε περίσταση.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ