Ένα ελαφρύ, θρεπτικό πιάτο γεμάτο λαχανικά, ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα χωρίς περιττά λιπαρά.
Εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 10′ | Χρόνος μαγειρέματος: 20′ | Μερίδες: 4
Υλικά
-
2 φιλέτα μπακαλιάρου ή ψάρι της επιλογής σας
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το τελείωμα
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 καρότο σε πολύ λεπτές φέτες
-
300 γρ. χοντρό κριθαράκι
-
1 φλ. αρακά κατεψυγμένο
-
250 γρ. baby σπανάκι
-
4 φλ. ζεστό ζωμό ή νερό
-
Λίγο άνηθο (προαιρετικά)
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
Τέταρτα λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Κόψτε κάθε φιλέτο ψαριού στη μέση και κρατήστε το στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.
-
Ζεστάνετε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
-
Προσθέστε το κριθαράκι, το καρότο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί το ζυμαρικό.
-
Ρίξτε τον ζεστό ζωμό ή νερό και βράστε για 3-4 λεπτά.
-
Προσθέστε το σπανάκι, τον αρακά και τον άνηθο και ανακατέψτε καλά.
-
Τοποθετήστε τα κομμάτια του ψαριού πάνω από τα λαχανικά και το κριθαράκι, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
-
Ελέγχετε τα υγρά, φροντίζοντας να μη στεγνώσει το φαγητό – πρέπει να μείνει ζουμάκι.
-
Στο τέλος, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακινήστε την κατσαρόλα για να πάει παντού.
-
Αφήστε το φαγητό να σταθεί 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς και στη συνέχεια μοιράστε το στα πιάτα, ραντίζοντας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
-
Σερβίρετε ζεστό, συνοδεύοντας με τέταρτα λεμονιού.
Πηγή: govastileto.gr





