Φιλέτο ψαριού με σπανάκι και κριθαράκι

Φιλέτο ψαριού με σπανάκι και κριθαράκι

Ένα ελαφρύ, θρεπτικό πιάτο γεμάτο λαχανικά, ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα χωρίς περιττά λιπαρά.

Εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 10′ | Χρόνος μαγειρέματος: 20′ | Μερίδες: 4


Υλικά

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ή ψάρι της επιλογής σας

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το τελείωμα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πράσο ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο σε πολύ λεπτές φέτες

  • 300 γρ. χοντρό κριθαράκι

  • 1 φλ. αρακά κατεψυγμένο

  • 250 γρ. baby σπανάκι

  • 4 φλ. ζεστό ζωμό ή νερό

  • Λίγο άνηθο (προαιρετικά)

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • Τέταρτα λεμονιού για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Κόψτε κάθε φιλέτο ψαριού στη μέση και κρατήστε το στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.

  2. Ζεστάνετε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.

  3. Προσθέστε το κριθαράκι, το καρότο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί το ζυμαρικό.

  4. Ρίξτε τον ζεστό ζωμό ή νερό και βράστε για 3-4 λεπτά.

  5. Προσθέστε το σπανάκι, τον αρακά και τον άνηθο και ανακατέψτε καλά.

  6. Τοποθετήστε τα κομμάτια του ψαριού πάνω από τα λαχανικά και το κριθαράκι, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.

  7. Ελέγχετε τα υγρά, φροντίζοντας να μη στεγνώσει το φαγητό – πρέπει να μείνει ζουμάκι.

  8. Στο τέλος, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακινήστε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

  9. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς και στη συνέχεια μοιράστε το στα πιάτα, ραντίζοντας με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

  10. Σερβίρετε ζεστό, συνοδεύοντας με τέταρτα λεμονιού.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ