Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με ζυμαρικά

Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με ζυμαρικά

Ένα χορταστικό πιάτο με χωριάτικη γεύση και πλούσια σάλτσα, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι.

Μερίδες: 6
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 30′
Συνολικός χρόνος: 1:40

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 καρότο

  • 1 κλωνάρι σέλερι

  • Φρέσκο δεντρολίβανο

  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

  • 1 δαφνόφυλλο

  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό φρέσκες τριμμένες

  • Αλάτι, πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση

  1. Στεγνώστε καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.

  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίστε τα κομμάτια κοτόπουλου σταδιακά για 8-10′, ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του λαδιού. Βγάλτε τα σε πιατέλα.

  3. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 5-6′ μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το δεντρολίβανο.

  4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, περίπου 3-4′.

  5. Επανατοποθετήστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέστε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Αφήστε να πάρει βράση.

  6. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 45′ μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.

  7. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό. Προσθέστε ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράστε για 10′.

  8. Σερβίρετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω και πασπαλίστε με μπόλικο κεφαλοτύρι.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ