Ένα χορταστικό πιάτο με χωριάτικη γεύση και πλούσια σάλτσα, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι.
Μερίδες: 6
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 30′
Συνολικός χρόνος: 1:40
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
-
1 χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κρεμμύδι
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 καρότο
-
1 κλωνάρι σέλερι
-
Φρέσκο δεντρολίβανο
-
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 δαφνόφυλλο
-
2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό φρέσκες τριμμένες
-
Αλάτι, πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
Για το σερβίρισμα:
Εκτέλεση
-
Στεγνώστε καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.
-
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίστε τα κομμάτια κοτόπουλου σταδιακά για 8-10′, ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του λαδιού. Βγάλτε τα σε πιατέλα.
-
Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 5-6′ μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το δεντρολίβανο.
-
Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, περίπου 3-4′.
-
Επανατοποθετήστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέστε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Αφήστε να πάρει βράση.
-
Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 45′ μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
-
Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό. Προσθέστε ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράστε για 10′.
-
Σερβίρετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω και πασπαλίστε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
Πηγή: govastileto.gr





