Πάστα αμυγδάλου με σαβαγιάρ – Γόβα Στιλέτο

Πάστα αμυγδάλου με σαβαγιάρ - Γόβα Στιλέτο

Ένα εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με κρέμα αμυγδάλου, άρωμα λικέρ πικραμύγδαλου και καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ. Απαλό, αρωματικό και ιδανικό για γιορτές, τραπέζια και κάθε περίσταση που θέλετε να σερβίρετε κάτι ξεχωριστό!

Υλικά

Για την κρέμα αμυγδάλου

  • 1 lt φρέσκο γάλα

  • 80 γρ. ζάχαρη

  • 80 γρ. κορν φλάουρ

  • 30 ml λικέρ πικραμύγδαλο

  • 50 γρ. αμύγδαλο πούδρα

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (καλά παγωμένη)

Για το τελείωμα

  • 400 γρ. σαβαγιάρ

  • 600 γρ. σαντιγί

  • 120 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένο

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα αμυγδάλου

    • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα (εκτός από 1 φλιτζάνι που κρατάμε στην άκρη), μαζί με την αμυγδαλόσκονη και τη ζάχαρη.

    • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει (περίπου 7’).

    • Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο και λικέρ και ανακατεύουμε.

  2. Κρύωμα & αφράτεμα

    • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ρηχό ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη σε επαφή με την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια μπαίνει ψυγείο για 1 ώρα.

    • Όταν σφίξει, την ανακατεύουμε με σύρμα να αφρατέψει.

    • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στην κρέμα αμυγδάλου.

  3. Στήσιμο

    • Ετοιμάζουμε το σιρόπι (γάλα + λικέρ). Βουτάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ.

    • Σε τσέρκι ή ταψί:

      • Στρώνουμε μια σειρά σαβαγιάρ.

      • Απλώνουμε τη μισή κρέμα.

      • Επαναλαμβάνουμε με σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.

    • Βάζουμε ψυγείο για 3 ώρες (ή καλύτερα όλη νύχτα).

  4. Γαρνίρισμα

    • Αφαιρούμε το τσέρκι, στολίζουμε με σαντιγί (κορνέ με μύτη αστέρι).

    • Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ.

Tips ✨

  • Για κοψίματα «ζαχαροπλαστείου», βουτάμε το μαχαίρι σε καυτό νερό και το σκουπίζουμε πριν από κάθε κόψιμο.

  • Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο (ιδανικά ένα βράδυ), τόσο πιο σταθερό και γευστικό γίνεται.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ