Παγωτό από αμύγδαλο που διακρίθηκε σε πανελλαδικό διαγωνισμό, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε παγκόσμιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη Μπολόνια της Ιταλίας (στις 30 και 31 Οκτώβρη). Το εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας παγωτό φτιάχνεται με αμύγδαλο από περιοχή της Ελασσόνας.
Ο ζαχαροπλάστης, Γιάννης Πεχλιβανίδης, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πως γεννήθηκε η ιδέα παρασκευής της γεύσης παγωτού, που συνδυάζει αμύγδαλο και στρατσιατέλλα.
«Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια πάνω στο παγωτό από όλους τους συναδέλφους στην Ελλάδα. Οι αγαπημένοι κωδικοί εδώ στο μαγαζί ήταν το αμύγδαλο το οποίο παρασκευάζεται από μια πάστα αμυγδάλου στο κτήμα μας. Τα αμύγδαλα είναι από το δικό μας χωράφι, όλη η μεταποίηση, το καβούρδισμα, η άλεση γίνονται εδώ. Οι αγαπημένες γεύσεις εδώ λοιπόν, είναι η στρατσιατέλλα και το αμύγδαλο. Πριν το διαγωνισμό έπρεπε να αποφασίσω με ποιες θα διαγωνιστώ και είπαμε να συνδυάσουμε και τις δύο αγαπημένες εδώ, του προσωπικού και της οικογένειας και να τα παντρέψουμε», όπως λέει, εξηγώντας παράλληλα πώς γίνεται αυτό το γλυκό «πάντρεμα».
Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη
www.ertnews.gr
Πηγή: ertnews.gr