Αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο μανιτάρια και τυρί

Αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο μανιτάρια και τυρί

Αφράτες, χορταστικές και γεμάτες γεύση, αυτές οι κρέπες είναι ιδανικές για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή ένα ιδιαίτερο γεύμα. Γεμιστές με κοτόπουλο, μανιτάρια και τυριά, θα γίνουν αγαπημένη συνήθεια!

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 ¼ φλ. γάλα φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (κρύο) + λίγο ακόμα για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, ψιλοκομμένο

  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη, σπασμένη)

  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • 500 γρ. γάλα (ζεστό)

  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο

  • Μοσχοκάρυδο (λίγο)

  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

  • Αλάτι & πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τον χυλό για τις κρέπες:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν λείο, αραιό χυλό. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30–60 λεπτά.

2. Ψήνουμε τις κρέπες:
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε περίπου 1/3 φλ. από το μείγμα και περιστρέφουμε το σκεύος ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 1,5–2 λεπτά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια γυρίζουμε για 30’’ ακόμα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός και τις διατηρούμε σκεπασμένες για να μη στεγνώσουν.

3. Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά για 2–3 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο-λίγο, μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει υφή κρέμας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το κασέρι ώστε να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε την πιπεριά και τον μαϊντανό και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

4. Γεμίζουμε και ψήνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί 22×30 εκ. και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση. Σε κάθε κρέπα βάζουμε 2 κ.σ. από τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω-γύρω. Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Σερβίρουμε ζεστές, με πλούσια, λαχταριστή γεύση!

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ