Στην αναζήτηση της ποιότητας και της αυθεντικότητας στο φαγητό ο καταναλωτής έχει πλέον μια ιδανική επιλογή στον Βόλο. Οι “Επιλογές οικογένειας Μακρυγιάννη” ένας πολυχώρος γεύσης στο κέντρο της πόλης (Κ. Καρτάλη 167 Α) με κρεοπωλείο, ντελικατέσεν και κάβα με κρασί – μπύρα και αποστάγματα με την επιμέλεια του Βασίλη Κατσάρου (Οινομάθεια) δίνει τις απαντήσεις.
Ειδικά για το κρέας, ο κτηνοτρόφος και κρεοπώλης, Γιάννης Μακρυγιάννης, μίλησε στην εκπομπή του FORMEDIA RADIO 99.8, “Ennitime is a good time” με την Έννη Λεβέντη και τον Κώστα Ανέστη, για το ξεκίνημα και το σήμερα των Επιλογών της Οικογένειας Μακρυγιάννη.
Η ιστορία των «Επιλογών οικογένειας Μακρυγιάννη» δεν ξεκινά στο κρεοπωλείο, αλλά στα βουνά του Πηλίου. «Το κρέας ήταν το αποτέλεσμα ενός αγώνα από τρεις γενιές», λέει ο Γιάννης Μακρυγιάννης, κτηνοτρόφος, κρεοπώλης και συνιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης του Βόλου. «Τρεις γενιές πριν ασχολούμαστε με την κτηνοτροφία. Είμαστε κτηνοτρόφοι κατά βάση και στη συνέχεια είδαμε ότι είναι καλύτερα να εμπορευόμαστε το κρέας οι ίδιοι».
Η οικογενειακή μονάδα βρίσκεται στην Αλικόπετρα Πηλίου, «μια από τις πιο σύγχρονες στο βουνό», όπως σημειώνει. Τα ζώα ζουν ελεύθερα και τρέφονται από τη φύση, γεγονός που, όπως τονίζει, εξασφαλίζει την ανώτερη ποιότητα: «Το κρέας είναι όταν είναι ελευθέρας βοσκής – από μόνο του είναι ποιοτικό».
Η φετινή χρονιά, ωστόσο, δεν είναι εύκολη. Οι απαγορεύσεις μετακινήσεων λόγω της ευλογιάς έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. «Ξέρετε τι είναι να έχεις τα δικά σου ζώα και να μην μπορείς να πας στο σφαγείο;», λέει με απογοήτευση. Παρ’ όλα αυτά, η επιχείρηση προσπαθεί να κρατήσει την ποιότητα αμείωτη, συνεργαζόμενη με επιλεγμένους κτηνοτρόφους.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη
Παρά τις αυξήσεις στις τιμές, ο Μακρυγιάννης επιμένει στην ποιότητα: «Για να έχεις ένα καλό προϊόν δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις. Κόβουμε από τη σάρκα μας για να κρατήσουμε το επίπεδο που θέλουμε».
Μιλώντας για τις συνήθειες των πελατών, εξηγεί πως «ο καλύτερος τρόπος είναι να εμπιστευόμαστε τον χασάπη μας· αυτός ξέρει ποιο κομμάτι και ποια κοπή ταιριάζει στο κάθε φαγητό». Και αν τον ρωτήσεις τι να δοκιμάσεις, δεν διστάζει: «Το τράγιο ευνουχισμένο είναι ο βασιλιάς του κρέατος. Είναι καθαρό, πεντακάθαρο και βγάζει ένα βασιλικό κρέας».
Με την ίδια φιλοσοφία, η επιχείρηση ετοιμάζεται να περάσει και στην ψηφιακή εποχή, με το νέο της e-shop που θα διαθέτει όλα τα προϊόντα των «Επιλογών οικογένειας Μακρυγιάννη». Παράδοση, αυθεντικότητα και επιμονή στην ποιότητα — αυτά είναι τα συστατικά μιας επιχείρησης που παραμένει ριζωμένη στη γη του Πηλίου αλλά κοιτάζει μπροστά.