Νόστιμη και υγιεινή ομελέτα με αβοκάντο, σπανάκι και μπρόκολο!
Υλικά:
-
2 αυγά
-
4 φουντίτσες μπρόκολο
-
½ φλιτζάνι τσιγαρισμένο σπανάκι (baby σπανάκι)
-
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-
Βράζεις το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνεις και το κόβεις σε μικρά κομμάτια.
-
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρεις το σπανάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
-
Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, προσθέτεις το μπρόκολο και το σπανάκι και ανακατεύεις καλά. Αλατοπιπερώνεις αν θέλεις.
-
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-
Ρίχνεις το μείγμα της ομελέτας και αφήνεις να ψηθεί για 2-3 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
-
Με προσοχή γυρίζεις την ομελέτα και ψήνεις για ακόμα 1-2 λεπτά.
-
Σερβίρεις με φέτες αβοκάντο από πάνω.
Πηγή: govastileto.gr