Λάρισα: Μαθαίνουμε για την παρασκευή της μπύρας με τη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

stigmiotypo-othonis-2025-09-28-150236

Για 4η χρονιά πραγματοποιείται ο θεσμός των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» σε διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Η ΕΡΤ επισκέφθηκε ένα από τα 12 ζυθοποιία της Λάρισας που ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, ώστε ο κόσμος να μάθει, να ρωτήσει και να απολαύσει διάφορες μπύρες που παράγονται τοπικά.

Στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 μίλησε ο Γιώργος Πέτρου, ιδιοκτήτης τοπικής ζυθοποιείας: «Ο θεσμός είναι πολύ επιτυχημένος, γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να προάγουμε την κουλτούρα της μπύρας και, φυσικά, την υπεύθυνη κατανάλωση. Όλα τα μικρά ζυθοποιεία έχουν πολύ έντονη τοπικότητα, καθώς οι εργαζόμενοι προέρχονται από τον τόπο όπου βρίσκεται εγκατεστημένη η εκάστοτε ζυθοποιεία, οπότε η κατανάλωση του προϊόντος ‘επιστρέφει’ στον τόπο όπου παράγεται. Η ξενάγησή μας διαρκεί περίπου μια ώρα και στη συνέχεια προσφέρουμε και ζυθογνωσία συνοδεία τοπικών προϊόντων».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ