Μια πραγματική γιορτή σε ένα ποτήρι – για το κλείσιμο της εβδομάδας
Αυτό το ποτό είναι γεμάτο ρούμι και τροπικές γεύσεις όπως ανανάς και καρύδα, αλλά αν δεν είστε λάτρεις των σούπερ γλυκών ποτών, μην ανησυχείτε. Αυτό το κλασικό κοκτέιλ δεν είναι υπερβολικά γλυκό, αναμειγνύοντας το σκούρο ρούμι, τα τροπικά φρούτα και το πικάντικο μοσχοκάρυδο για ένα ισορροπημένο, πολύ εύγευστο ποτό. Δημιουργημένο τη δεκαετία του 1970 στο Soggy Dollar Bar στα Βρετανικά Virgin Islands, το Painkiller Cocktail ανταποκρίνεται στο όνομά του, προσφέροντας άφθονο ποτό σε μια εξωτική εκδοχή με μοσχοκάρυδο.
Πώς να φτιάξετε Painkiller Cocktail
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Χυμός ανανά: Ο χυμός ανανά είναι αναμφισβήτητα το αστέρι αυτού του κοκτέιλ. Ενώ το ρούμι φέρνει το αλκοόλ που χρειάζεται, η γλυκιά, όξινη, τροπική γεύση του χυμού ανανά βοηθάει πραγματικά να ισορροπήσει τα πάντα εδώ. Αν έχετε φρέσκο χυμό ανανά αυτό είναι πάντα καλύτερο, αλλά το αγορασμένο από το κατάστημα είναι μια χαρά και πιο εύκολο.
Σκούρο Ρούμι: Συχνά θα βρείτε ρούμι σε ποτά tiki, αλλά εκεί που το ελαφρύ ρούμι χρειάζεται σε ποτά που απαιτούν μια πιο ήπια γεύση, το σκούρο ρούμι απαιτεί προσοχή. Το σκούρο ρούμι φέρνει νότες μελάσας και μπαχαρικών και μια πολύ πιο έντονη γεύση. Για ποτά όπως το Painkiller Cocktail, όπου θέλετε να δοκιμάσετε πραγματικά λίγο ρούμι, το σκούρο ρούμι είναι η καλύτερη επιλογή.
Χυμός Πορτοκαλιού: Προτιμώ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού εδώ επειδή νομίζω ότι κάνει πραγματικά τη διαφορά. Ο χυμός πορτοκαλιού από το κατάστημα θα εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά χάνει μέρος της εσπεριδοειδούς αίσθησης που βοηθά τον χυμό πορτοκαλιού να λάμψει εδώ. Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε μια φέτα πορτοκαλιού ως γαρνιτούρα, θα χρειαστείτε πορτοκάλια πρόχειρα ούτως ή άλλως. Κρέμα καρύδας: Η κρέμα καρύδας ανανεώνει την υφή και τη γεύση αυτού του ποτού, προσδίδοντάς του μια τροπική αίσθηση. Η κρεμώδης υφή της κρέμας καρύδας αφήνει μια βελούδινη υφή στο κοκτέιλ, ενώ παράλληλα προσδίδει μια γλυκιά, σχεδόν ξηρή γεύση καρύδας.
Πάγος: Πρέπει να έχετε πάγο. Και πολύ! Το να χτυπάτε ένα κοκτέιλ με αρκετό πάγο κάνει τη διαφορά στο να κρυώσει σωστά το ποτό χωρίς να το αραιώσετε πολύ. Κάθε φορά που χτυπάτε με πάγο, αραιώνετε λίγο το ποτό, αλλά αυτό λαμβάνεται υπόψη στις μετρήσεις. Ωστόσο, ένα πολύ άδειο σέικερ θα οδηγήσει σε ένα λιγότερο γευστικό κοκτέιλ. Μην διστάσετε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε πάγο!
Μοσχοκάρυδο: Το μοσχοκάρυδο είναι ένα όμορφο, ζεστό μπαχαρικό που ταιριάζει τέλεια με τροπικές, φρουτώδεις γεύσεις. Συμπληρώνει επίσης μερικές από τις νότες μπαχαρικών στο σκούρο ρούμι και ταιριάζει με την κρεμώδη υφή της κρέμας καρύδας.
Οδηγίες
Γεμίστε το σέικερ κοκτέιλ σας με πάγο – να είστε γενναιόδωροι – και στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υγρά σας. Βάλτε καλά το πάνω μέρος του σέικερ και ξεκινήστε το ανακάτεμα! Θα πρέπει να ανακινείτε συνεχώς, φροντίζοντας το υγρό να χτυπάει το πάνω μέρος και στη συνέχεια τον πάτο του σέικερ με κάθε ανακάτεμα, για περίπου 15 έως 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι το σέικερ να είναι πολύ κρύο και παγωμένο εξωτερικά.
Στη συνέχεια, σουρώστε το ποτό σε ένα έτοιμο ποτήρι γεμάτο με πάγο και ολοκληρώστε με λίγο φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο και γαρνίρετε με μια φέτα πορτοκάλι.
Συμβουλές Συνταγής
Διπλασιάστε! Ενώ αυτή η συνταγή φτιάχνει μόνο ένα κοκτέιλ, τα υλικά μπορούν να διπλασιαστούν και να ανακινηθούν στο ίδιο σέικερ για 2 ποτά! Οποιαδήποτε περισσότερα από 2 ποτά πρέπει να γίνονται σε παρτίδες, με φρέσκο πάγο.
Ετοιμάστε αυτό το κοκτέιλ για μεγάλα πάρτι. Το να μετράτε, να σερβίρετε και να ανακινείτε μια δέσμη μεμονωμένων κοκτέιλ δεν είναι ποτέ το πιο διασκεδαστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε ένα πάρτι, οπότε προγραμματίστε εκ των προτέρων και πολλαπλασιάστε τα υλικά σας για μια μεγάλη παρτίδα και στη συνέχεια απλώς σερβίρετε με πάγο.
Αποδόσεις:
1 μερίδα(ες)
Χρόνος προετοιμασίας:
5 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
8 λεπτά
Θερμίδες/Μερίδα:
327
Υλικά
112 γρ. χυμός ανανά
525 γρ. σκούρο ρούμι
350 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
350 γρ. κρέμα καρύδας
πάγος
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
μισή φέτα πορτοκαλιού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Γεμίστε ένα σέικερ κοκτέιλ με πάγο, στη συνέχεια προσθέστε χυμό ανανά, ρούμι, χυμό πορτοκαλιού και κρέμα καρύδας. Ανακινήστε μέχρι να κρυώσει, περίπου 15 έως 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Ρίξτε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο και τρίψτε μοσχοκάρυδο από πάνω. Γαρνίρετε με φέτα πορτοκαλιού και σερβίρετε.
Απολαύστε! Η Παρασκευή είναι εδώ…
Πηγή: allyou.gr