Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο viral γλυκά της εποχής: Dubai chocolate banoffee! Βάση από κανταΐφι με πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, γέμιση από σοκολάτα με καραμέλα και επικάλυψη από μπανάνες και σαντιγί!
Υλικά
Για τη βάση
180 γρ. φύλλο κανταΐφι
40 γρ. βούτυρο
200 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
ηλιέλαιο, για τα χέρια
Για τη γέμιση
150 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. dulce de leche
Για τη σύνθεση
2 μπανάνες, 260 γρ. καθαρισμένες
200 γρ. σαντιγί
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το κανταΐφι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο και απλώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας καλύπτοντας όλη τη βάση και 3-4 εκ. από τα τοιχώματα.
Mεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το dulce de leche και αφήνουμε να ζεσταθεί για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη σύνθεση
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε το γλυκό σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και ρίχνουμε από πάνω.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: govastileto.gr