Ο Βασίλης Κατσάρος για το κρασί, τη γαστρονομία και την απόλαυση της καθημερινότητας
Ο Βασίλης Κατσάρος έχει κερδίσει τον τίτλο του “γκουρού στο κομμάτι της οινογνωσίας”, όπως τον χαρακτήρισαν στην εκπομπή “Ennitime is a good time” του FORMedia RADIO 99.8. Σήμερα συνεργάζεται με την οικογένεια Μακρυγιάννη στον Βόλο, σε έναν πολυχώρο που ενώνει το κρασί με τη γαστρονομία, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες γεύσης. “Το αγαπάμε. Είναι όλη μας η ζωή. Και αφού κάποιοι άνθρωποι το καταλαβαίνουν, αυτό μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους”, λέει με ειλικρίνεια, μιλώντας στην Έννη Λεβέντη και τον Κώστα Ανέστη
ΚΩΣΤΑΣΑΝΕΣΤΗΣ
Η φιλοσοφία του Κατσάρου είναι ξεκάθαρη: το κρασί δεν είναι πολυτέλεια αλλά μια προσιτή καθημερινή απόλαυση. Όπως επισημαίνει, “το κρασί είναι μια οικονομική επιλογή, μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα καλό ποιοτικό κρασί με ένα χαμηλό κόστος, γιατί πλέον όλοι παλεύουμε με τα έξοδά μας και θέλουμε κάποιες στιγμές απόλαυσης”. Για εκείνον, το σημαντικό είναι η ισορροπία ποιότητας και τιμής, χωρίς εκπτώσεις στα στάνταρτς.
Ακούστε την συνέντευξη
Στις προτάσεις του για το φθινόπωρο, προτείνει πιο ανάλαφρα κόκκινα και ροζέ κρασιά, που ταιριάζουν με την εποχικότητα και συνοδεύουν εξαιρετικά γεύματα. Δεν περιορίζεται όμως στο κρασί· αναγνωρίζει ότι η γαστρονομία είναι πολυδιάστατη εμπειρία, από τις κοπές κρέατος μέχρι τις χειροποίητες δημιουργίες που φιλοξενούνται στον χώρο της οικογένειας Μακρυγιάννη.
Η δική του ματιά είναι ότι το κρασί και το φαγητό δεν είναι μόνο απόλαυση αλλά και πολιτισμός, μια εμπειρία που αξίζει να μοιραζόμαστε. Όπως τονίζει: “Συνεχώς βλέπουμε καινούργιες δουλειές και βλέπουμε και μια στροφή στα ‘φυσικά κρασιά’, σε κρασιά δηλαδή που έχουν λιγότερες επεμβάσεις οινολογικές”.
Ο Βόλος, μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία, αποκτά ένα ακόμα σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλίας, όπου η αγάπη για το κρασί και η καλή παρέα γίνονται αφορμή για μικρές απολαυστικές στιγμές στην καθημερινότητα.
Οι “Επιλογές Οικογένειας Μακρυγιάννη” βρίσκονται στην Κ.Καρτάλη 167Α στο Βόλο.