Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα καταγγελία για τον θάνατο έκτου παιδιού – Οι πρώτες μέρες της στη φυλακή

Ειρήνη Μουρτζούκου: Νέα καταγγελία για τον θάνατο έκτου παιδιού - Οι πρώτες μέρες της στη φυλακή

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει η Ειρήνη Μουρτζούκου, που έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία τεσσάρων παιδιών: των δύο δικών της, ενός βρέφους φίλης της και της αδερφής της.

Η 25χρονη δεν έχει ομολογήσει τον θάνατο του 15 μηνών Παναγιωτάκη στην Αμαλιάδα, τον Αύγουστο το 2024, για τον οποίο επιρρίπτει ευθύνες στη μητέρα του παιδιού.

Για την υπόθεση που εξακολουθεί να προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη, έρχονται στο φως νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις, ενώ νέες διαστάσεις αφορούν τον τραγικό θάνατο ενός έκτου παιδιού, γυναίκας που συγκατοικούσε με την κατηγορούμενη.

Η γυναίκα, η οποία πρόκειται να καταθέσει στις Αρχές για τον θάνατο του 2χρονου παιδιού της, δήλωσε στο «OPEN Τώρα!» ότι η κόρη της απεβίωσε λίγο πριν η Ειρήνη Μουρτζούκου αναχωρήσει για τη Γερμανία, προκειμένου να αναζητήσει εργασία. Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί πέθανε κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης των δύο γυναικών σε σπίτι συγγενικού προσώπου της Μουρτζούκου στην Αθήνα.

Η υπόθεση αυτή φαίνεται να παίρνει όλο και πιο περίπλοκες και σκοτεινές διαστάσεις, με τις Αρχές να αναζητούν απαντήσεις για την ακριβή αιτία θανάτου του παιδιού, αλλά και για την εμπλοκή της Μουρτζούκου. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ την ίδια ώρα η μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη καλείται να καταθέσει για τον θάνατο του παιδιού της.

Το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής ιατροδικαστών, που διερευνά τα ακριβή αίτια θανάτου του Παναγιωτάκη, βρίσκεται στην τελική του φάση. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης, Καλύβα και Καλόγρηας έχουν αποστείλει τα έως τώρα ευρήματα σε εξειδικευμένο ιστοπαθολόγο στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω ανάλυση. Το τελικό πόρισμα αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Οι πρώτες μέρες της Μουρτζούκου στη φυλακή

Η ψυχολογική κατάσταση της 25χρονης είναι άσχημη, όπως αποκαλύπτεται μετά από το πρώτο επισκεπτήριο που δέχθηκε από τους δικηγόρους της. Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναφέρει ότι η προσαρμογή στη φυλακή είναι δύσκολη, ενώ δέχεται λεκτικές επιθέσεις από τις συγκρατούμενές της. Κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, τονίστηκε ότι η κατηγορούμενη αναμένει να κληθεί από την ανακρίτρια για να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Ισχυρίζεται ότι ο Παναγιωτάκης ήταν το παιδί που της έδωσε τη δύναμη να ζήσει και να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα, η ίδια αρνείται κάθε εμπλοκή και προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για την τραγική κατάληξη του παιδιού σε άλλο πρόσωπο της οικογένειας. Όπως υποστηρίζει, στην περίπτωση του 15μηνου αγοριού «υπάρχει διαφορετικό μοτίβο» σε σχέση με τα άλλα τέσσερα περιστατικά, σημειώνοντας ότι «ο Παναγιωτάκης ήταν αγόρι, ενώ τα υπόλοιπα θύματα ήταν κορίτσια μικρότερης ηλικίας».

Tην ίδια ώρα, επιχειρώντας να στρέψει την υπερασπιστική της επιχειρηματολογία στα ψυχιατρικά της προβλήματα ισχυρίζεται ότι ο Παναγιωτάκης ήταν το παιδί που της έδωσε τη δύναμη να ζήσει και να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα: «Ο Παναγιωτάκης μου έδωσε την δύναμη να ξεπεράσω τα “σκοτάδια” (ψυχιατρικά / ψυχωτικά / σωματικά και όχι μόνο) προβλήματά μου. Με έκανε να βρω την δύναμη να κάνω και πάλι όνειρα…».

Υποστηρίζει επίσης ότι μετά τον θάνατο του παιδιού, η μητέρα του τη φιλοξενούσε κρυφά στην οικία της: «Από την ημέρα θανάτου του Παναγιώτη (5/8/2024) έως και τον μήνα Ιούνιο του έτους 2025 με φιλοξενούσε, κρυφά, στην οικία της στην Αμαλιάδα, γεγονός ασφαλώς μη συμβατό με την, παρουσιαζόμενη δημοσίως, εικόνα της εξοργισμένης (δήθεν) μητέρας».

Στο μικροσκόπιο η Ιατροδικαστική Πατρών

Παράλληλα, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας, όπου ειδικό κλιμάκιο εξετάζει φακέλους των τελευταίων πέντε ετών, εστιάζοντας σε περιπτώσεις θανάτων που αποδόθηκαν σε φυσικά αίτια.

Συνολικά, περισσότερες από 100 υποθέσεις έχουν τεθεί υπό επανεξέταση, καθώς διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε αρκετούς φακέλους, όπως η απουσία φωτογραφικού υλικού των σορών, αλλά και η έλλειψη υπογραφών και σφραγίδων από αρμόδιους ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επεκταθεί η έρευνα και σε άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας, στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης πιθανών αμελειών ή παρατυπιών.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ