Μέσα από το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καταπίπτει το…

Να δώσουμε επιτέλους έμφαση στον αγροτικό τομέα

Για γιγάντωση του πελατειακού κράτους αλλά και για ένα οικονομικό έγκλημα 415 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο -όπως είπε – “είτε θα το πληρώσουμε όλοι μαζί είτε θα κρατηθεί από τις μελλοντικές επιδοτήσεις των αγροτών”, έκανε λόγο η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, επισήμανε τη διοικητική ανεπάρκεια του Οργανισμού, λέγοντας: “Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έπρεπε να ψηφιοποιηθεί από το 2020. ‘Άλλαξαν έξι διοικητές, ο ένας μετά τον άλλον, και πέντε υπουργοί μέσα σε μια εξαετία. Έδιωξαν τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί ανακάλυψε πράγματα και στη συνέχεια τον πήρε ως σύμβουλο ο πρωθυπουργός. Επομένως, τα ξέρει όλα και ξαφνικά… πέφτει από τα σύννεφα” και πρόσθεσε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης.

“Μέσα από αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, καταπίπτει το δήθεν μεταρρυθμιστικό εγχείρημα της ΝΔ με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του 2019”, συμπλήρωσε.

“Πριν από τον Οκτώβριο η απόφαση για Προανακριτική”

“Η Προανακριτική Επιτροπή πρέπει να γίνει και η απόφαση πρέπει να ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο ώστε να μην παραγραφεί όλη αυτή η διαδικασία. Ακολούθως, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη χώρα η οποία θα προκύψει μέσα από τις εκλογές”.

Ευρώπη και γεωπολιτικές αλλαγές

“Η Ευρώπη είναι μερικώς έτοιμη να αντιμετωπίσει τα νέα γεωπολιτικά ζητήματα. Είναι μια Ένωση χωρών που όλα αυτά τα χρόνια, δεν δέχτηκαν να έχουν κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή αμυντική πολιτική. Σε περιόδους μεγάλων αναταράξεων, είσαι ισχυρή γεωπολιτική δύναμη όταν έχεις στρατό . Και αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη δεν έχει, ως σύνολο, ισχυρό στρατό. Χρειάζεται χρόνος προκειμένου να οργανωθεί και να υλοποιηθεί μια αμυντική πολιτική και το πρώτο βήμα είναι η αμυντική βιομηχανία. Πλέον, τίθεται ως προτεραιότητα η στροφή στον αμυντικό εξοπλισμό αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνη. Με μια ακροδεξιά να καλπάζει σε όλες τις χώρες, η Ευρώπη πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι φροντίζει και για το κοινωνικό κράτος”.

Ο ρόλος της Ελλάδας

“Η Ελλάδα, αυξάνει συνεχώς τον προϋπολογισμό για να αγοράζει ενώ οι άλλες χώρες παράγουν. Η Τουρκία , από το 2002 μέχρι και σήμερα, αύξησε 18 φορές την αμυντική της βιομηχανία. Από την άλλη, η χώρα μας, δεν παράγει ούτε τα καθρεφτάκια για τις φρεγάτες. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ασπίδα και να παίξει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο”.

“Συγχαρητήρια σε Χάρη Δούκα για το γκρέμισμα επικίνδυνων κτιρίων”

“Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα,  για την απόφασή του για τον ”καθαρισμό” περιοχών της Αθήνας από ετοιμόρροπα και κατ’ επέκταση επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, για τους περαστικούς και τους πολίτες, παλαιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια, χωρίς σαφείς κληρονόμους”.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ