Υλικά
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
2 κ. σ. αλεύρι
2 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 κ. γλ. μουστάρδα
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος για να σχηματίσετε δύο επίπεδες κοτολέτες. Αλατοπιπερώστε και τα τέσσερα κομμάτια και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίστε τα με αλεύρι και στη συνέχεια απλώστε το με τα δάχτυλά σας. Αποτινάξτε την περίσσεια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 74 βαθμούς.
Εάν το τηγάνι σας έχει στεγνώσει από χυμούς, προσθέστε λίγο βούτυρο. Σοτάρετε το σκόρδο για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατέψτε το ζωμό, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν.
Σιγοβράστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα.
Βάλτε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και περιχύστε το με τη σάλτσα για να καλυφθεί.
Συμπληρώστε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, σερβίρετε με φέτες λεμονιού, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Πηγή: govastileto.gr