Διήμερο για τον οινοτουρισμό στη Λάρισα

aenol-1600x900px

 Διήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Μιλώντας για οινοτουριστικές εμπειρίες στα Μονοπάτια του Κρασιού και των γεύσεων του Ν. Λάρισας», διοργανώνει στις 12 και 13 Ιουνίου στη Λάρισα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε. – «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Οργάνωση και Προβολή Οινοτουρισμού», του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.

Το διήμερο περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Ημερίδα στον Πολυχώρο «ΦΡΟΥΡΙΟ» και Γευσιγνωσία από Οινοποιεία του Ν. Λάρισας στην πλατεία του Φρουρίου.

Πρόγραμμα Ημερίδας

•             18:00 Χαιρετισμοί Επισήμων

•             18:15 Έναρξη – Σύντομη παρουσίαση της ΑΕΝΟΛ Α.Ε

Γιάννης Σαμώτας, Γενικός διευθυντής ΑΕΝΟΛ Α.Ε

•             18:30 Παρουσίαση Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας: «Οργάνωση & Προβολή του

Οινοτουρισμού»

Σεβαστή Μπασδέκη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προγραμμάτων – Συντονίστρια

LEADER-ΑΕΝΟΛ Α.Ε.

•             18:50 Αναπτυξιακή πολιτική των Ειδικών μορφών του τουρισμού «Ο Οινοτουρισμός»

Δρ. Παναγιώτα (Γιόλα) Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής Υπουργείου Τουρισμού. Διδάκτωρ Τουριστικής Οικονομίας και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

•             19:10 Ο ρόλος της εστίασης και των τοπικών προϊόντων στην εξέλιξη του Οινοτουρισμού

Ελευθέριος Πλακίδας, Δημοσιογράφος Carpe Vinum

•             19:30 Οινοτουριστικές διαδρομές που εμπνέουν, συνδέουν, ταξιδεύουν και φωτίζουν…τα βουνά, τους καρπούς, τις μνήμες τις ρίζες, τους ανθρώπους

Μαρία Παρταλίδου, Καθηγήτρια “Αγροτικής Κοινωνιολογίας-Αγροτουρισμού”, Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

•             19:45 Ανάπτυξη του Οινοτουρισμού στην ΠΕ Λάρισας και στη Θεσσαλία

Θάνος Καραθάνος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, Μέλος Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, Μέλος Δ.Σ. ΕΝΟΑΘΕ, Συνεργάτης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αμέσως μετά την Ημερίδα ακολουθεί η Γευσιγνωσία, από οινοποιεία του Νομού Λάρισας, τα οποία θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό. Τα κρασιά και αποστάγματα θα συνοδεύονται με εδέσματα που θα ετοιμάζουν σεφ, και τα οποία εδέσματα θα συνδυάζονται με τους τύπους των κρασιών που θα παρουσιαστούν, προσφέροντας μια πλήρη και βιωματική εμπειρία γεύσης και πολιτισμού.

Καλεσμένη η Chef Μαρία Λεόνοβα, η οποία θα μαγειρέψει live.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει Μουσικό Σχήμα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα Οινοποιεία (με αλφαβητική σειρά):

•             Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου

•             Βιολογικοί Αμπελώνες – Οινοποιείο  Ζησάκη

•             Βιολογικοί Αμπελώνες Γιάτσα

•             Καρδάση Αποστάγματα

•             Κατσάρος Αποστάγματα – Οίνοι

•             Κτήμα Δ. Μίγας

•             Κτήμα Ζαφειράκη

•             Κτήμα Καρυπίδη

•             Κτήμα Κίτος

•             Κτήμα Κωστή -Terra Di Costi

•             Κτήμα Μανωλίδη,

•             Κτήμα Όλοινος

•             Κτήμα Σάκης Μηνάς

•             Οινοποιείο Εσκίογλου

•             Οινοποιείο Νικολούλη

•             Οινοποιείο Παπαδημητρίου

•             Οινοποιείο Χρυσοχόου

•             Οινοποιία Αλατά

•             Οινοποιία Πουλτσίδη 

•             Τσιλιλής Κ. ΑΕ Αμπελουργία – Οινοποιία – Αποσταγματοποιία

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ