Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Ροκόφυλλο – Με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Ροκόφυλλο - Με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι το μεσημέρι της Τρίτης 27 Μαΐου στον πρώην υπουργό κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Ροκόφυλλο, στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Χρήστος Ροκόφυλλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, το περασμένο Σάββατο, 24 Μαΐου. Παράκληση της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» και στα ΕΛΕΠΑΠ και ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Το παρών δίνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί, πλήθος στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού σκηνικού. Το φέρετρο του Χρήστου Ροκόφυλλου είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο γιος του, Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος. Όπως ανέγραψε σε ανάρτηση στο facebook, «έφυγε σήμερα ήρεμα, αφού έζησε μια πλήρη, ενδιαφέρουσα και δημιουργική ζωή, πάντα με αξιοπρέπεια. Γεια σου μπαμπά, καλό ταξίδι».

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Πιερρακάκης και Άννα Διαμαντοπούλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το φέρετρο με την ελληνική σημαία

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ποιος ήταν ο Χρήστος Ροκόφυλλος

Γεννήθηκε το 1931 στην Αμφιλοχία. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών, ενώ παράλληλα δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά τη συνταγματική κρίση του 1965, δραστηριοποιήθηκε αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στον Όμιλο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», ο οποίος, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Απριλίου 1967, μετατράπηκε στην αντιστασιακή οργάνωση «Δημοκρατική Άμυνα». Μετά την πτώση της δικτατορίας, εξελέγη στο διοικητικό συμβούλιο της «Δημοκρατικής Άμυνας» και πρωτοστάτησε στη συγχώνευσή της με το ΠΑΣΟΚ.

Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣOΚ στις εκλογές του 1977, 1985, 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1990, 1993 και 1996. Ήταν πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Γαλλίας. Τακτικό μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης (1990 – 1994), και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣOΚ στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του 1993.

Από τον Οκτώβριο του 1981 μέχρι τον Ιούλιο του 1982 ήταν διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ από το 1982 ως το 1987 διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, διαπιστευμένος παράλληλα στην UNESCO και την Αγία Έδρα στο Βατικανό. Χρημάτισε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας (1994 – 1995) με υπουργό τον Κώστα Σημίτη και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (1999 – 2000) με υπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Στις εκλογές του Απριλίου 2000 δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ