Τέμπη: Εντείνεται η αντιπαράθεση για την Προανακριτική – «Βλέπουμε τη ΝΔ να εκπλήσσεται για το κακούργημα»

Τέμπη: Εντείνεται η αντιπαράθεση για την Προανακριτική – «Βλέπουμε τη ΝΔ να εκπλήσσεται για το κακούργημα»

Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση για την Προανακριτική για τα Τέμπη.

«Ο κ. Καραμανλής, ενώ ήταν ενήμερος, διαβεβαίωσε για τη ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και αυτό αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Μαρκογιαννάκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης μίλησαν για το συγκεκριμένο ζήτημα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στο άρθρο 291 του Π/Κ, ‘επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών’. Αυτό το άρθρο το οποίο έχει κακουργηματική διάσταση, αφορά σε ανθρώπους που πάνε και κλέβουν σιδηροτροχιές. Αυτούς που πάνε και κλέβουν καλώδια. Δεν αφορά σε περιπτώσεις σαν αυτή για την οποία μιλάμε. Είναι εντελώς άσχετο και οφείλω να το πω ως νομικός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, από όσα πρόλαβα να διαβάσω, εκείνο που λέει η δικογραφία είναι ότι κάποιοι ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου διώκονται διότι δεν έκαναν την κατάλληλη προπαρασκευή για τον υπουργό για να λάβει τα μέτρα του. Εκείνο το οποίο αφορά στο υπουργείο είναι ότι την ασφάλεια κατ’ αρχήν την έχει η ΡΑΣ. Το υπουργείο εποπτεύει τη ΡΑΣ, γι΄αυτό και διώκεται η πρόεδρος της ΡΑΣ διότι δεν είχε δώσει στον υπουργό την κατάλληλη πληροφόρηση», δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_middle_2’); });

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Για μένα το πρώτο πρόβλημα είναι το άρθρο στο οποίο βασίζεται το ΠΑΣΟΚ, είναι άσχετο. Το δεύτερο είναι ότι μιλάμε για συστημικά προβλήματα των σιδηροδρόμων. Όταν λέω γενικώς ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποστελέχωση, ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελλιπή χρηματοδότηση κτλ., αυτά δεν οδηγούν σε κακουργηματική πράξη, αλλά είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Δεν έχω διαβάσει ακόμη όλη την δικογραφία γιατί είναι τεράστια».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_middle_2’); });

«Ασπίδα η κυβερνητική πλειοψηφία στον Κώστα Καραμανλή»

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη με την σειρά της σημείωσε: «Βλέπουμε την ΝΔ να εκπλήσσεται για το κακούργημα ενώ να θυμίσουμε ότι και η ευρωπαϊκή εισαγγελία όταν είχε έρθει το πόρισμα για τον Κ. Καραμανλή και την σύμβαση 717 πάλι για κακούργημα μιλούσε. Και τότε είχε μπει ασπίδα η κυβερνητική πλειοψηφία στον κ. Καραμανλή και δεν εξετάστηκαν τότε οι ευθύνες του για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, ελπίζουμε αυτή τη φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην τον χειροκροτήσουν πάλι όταν έρθει στην Βουλή και τον αθωώσουν εκ προοιμίου.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_middle_3’); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m2’); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m2’); });

Ενδεχόμενος δόλος είναι ή όταν κάνει κάποιος, κάποια πράξη ή μέσα από την παράλειψη του. Ο κ. Καραμανλής και οι υφυπουργοί του ήταν πλήρως ενήμεροι και για τα ζητήματα ασφάλειας, έλλειψη προσωπικού, έλλειψη χρηματοδότησης και αυτό καταγράφεται σε υπηρεσιακά έγγραφα και από καταγγελίες εργαζομένων και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο κ. Καραμανλής ενώ ήταν ενήμερος διαβεβαίωσε για τη ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και αυτό αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε. Υπάρχουν έγγραφα στη δικογραφία και προκύπτει ότι υπάρχει ενημέρωση και έτσι προέκυψε και η έρευνα του Ευρωπαίου εισαγγελέα».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_middle_3’); });

«Χάνουμε τα αυτονόητα και τη λογική» με τη ΝΔ για τα Τέμπη

«Όλη αυτή η συζήτηση είναι σαν να μας έχει παρασύρει η ΝΔ σε μία μέθεξη και χάνουμε τα αυτονόητα και τη λογική. Το δυστύχημα είναι έγκλημα γιατί αυτό που συνέβη περιγράφηκε σχεδόν με ακρίβεια από μηχανοδηγούς, τη ΡΑΣ, διευθυντικά στελέχη, από ανθρώπους φιλικά διακείμενους – που σήμερα είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος – προς την πολιτική ηγεσία της ΝΔ και δη τον Κώστα Καραμανλή. Επίσης, δίνεται η εικόνα ότι σηκώθηκε μία μέρα ο Καραμανλής ή ο Μητσοτάκης και είπε ‘εγώ θέλω να δολοφονήσω 57 ανθρώπους’. Όχι δεν περιγράφουμε αυτό. Ζητάμε να διερευνηθεί η ποινική διάσταση όσων μπορούσαν να κάνουν στη διάρκεια της θητείας τους για να μπορέσουν να αποτρέψουν τα 12 λεπτά της μοιραίας πορείας προς τον θάνατο», τόνισε από τη μεριά του ο Χρήστος Γιαννούλης.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ