«Κράσαρε» την πρώτη μέρα το «βραχιολάκι» ιχνηλάτησης ασθενών – Το αδιαχώρητο στον «Ευαγγελισμό»

«Κράσαρε» την πρώτη μέρα το «βραχιολάκι» ιχνηλάτησης ασθενών - Το αδιαχώρητο στον «Ευαγγελισμό»

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», πρώτη μέρα εφαρμογής του ψηφιακού συστήματος tracker ή αλλιώς «βραχιολάκι» ιχνηλάτησης ασθενών.

Η πρεμιέρα ενεργοποίησης του προγράμματος ήταν δύσκολη καθώς όπως διαπιστώθηκε το σύστημα «κράσαρε» και δεν λειτούργησε το καταγραφικό τους σύστημα.

Ουσιαστικά το «βραχιολάκι» που θα φορούν οι ασθενείς στις εφημερίες θα ιχνηλατεί τη διαδρομή τους στο ΕΣΥ και θα καταγράφει τους χρόνους αναμονής. Έτσι οι γιατροί να μπορούν να παρακολουθούν τις εξετάσεις αλλά και όλες τις στάσεις των ασθενών στα Επείγοντα. Σύντομα αναμένεται να επεκταθεί άμεσα σε άλλα 11 νοσοκομεία.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο «βραχιολάκι» τονίζοντας ότι είναι κάτι καινούριο. «Μόλις ο ασθενής βάλει το ‘βραχιολάκι’ παρακολουθείται από το νοσοκομείο, πού θα πάει και σε ποια τμήματα θα καθυστερεί. Έτσι, θα διαπιστωθεί πού υπάρχει καθυστέρηση και θα μπορέσουν να τις διορθώσουν από το νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Με το «βραχιολάκι» οι γιατροί θα παρακολουθούν τις εξετάσεις και όλες τις στάσεις των ασθενών στα Επείγοντα

«Βραχιολάκι»: Πώς λειτουργεί

Με την είσοδό του στο νοσοκομείο ο ασθενής παίρνει πρώτα το χαρτάκι προτεραιότητας από το ειδικό μηχάνημα. Μετά το γραφείο κίνησης και την καταγραφή των στοιχείων, ο ασθενής λαμβάνει το ειδικό «βραχιολάκι».

Με το σκανάρισμά του, κάθε γιατρός θα βλέπει αυτομάτως τα βασικά στοιχεία και τις εξετάσεις κάθε ασθενούς, ο οποίος φέροντας αυτό ως διαβατήριο θα πηγαίνει στη διαλογή και στο ιατρείο όπου θα εξεταστεί.

Το κάθε «βραχιολάκι» θα κατηγοριοποιείται στις οθόνες του νοσοκομείου σε πέντε χρώματα που θα αντιστοιχούν στη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Με βάση την προτεραιότητα, θα κινούνται οι ασθενείς μέσα στα τμήματα και τις ειδικότητες.

Το νοσοκομείο θα μπορεί έτσι να παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει εμπλοκή ή συμφόρηση στην ψηφιακή διαδρομή των ασθενών μέσα στα Επείγοντα.

«Με το σύστημα αυτό α) θα συλλέγουμε πραγματικά δεδομένα για το τι συμβαίνει και θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε συνθήκες υπερβολικής καθυστέρησης β) θα γνωρίζει σε λίγο καιρό ο καθένας μας αναλόγως το νοσοκομείο που θα επιλέξουμε πόση θα είναι η αναμονή, γ) θα μπορούμε να σχεδιάζουμε στοχευμένες πολιτικές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη χθεσινή του ανάρτηση.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ