H φράση που είναι ικανή να κερδίσει τη συμπάθεια από τον συνομιλητή

H φράση που είναι ικανή να κερδίσει τη συμπάθεια από τον συνομιλητή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν βρεθεί σε μια δύσκολη κοινωνική κατάσταση, κατά την οποία η αμηχανία “πλημμυρίζει” τον χώρο και η σιωπή κυριαρχεί. Οι σύντομες ερωτήσεις τύπου «από πού είσαι», δεν οδηγούν σε πραγματική σύνδεση. Τα υπερβολικά κομπλιμέντα μοιάζουν επιφανειακά και συχνά προκαλούν αμηχανία. Ακόμα και οι συνεχόμενες ερωτήσεις μπορεί να κάνουν τον συνομιλητή να νιώσει ότι ανακρίνεται, όχι ότι τον ακούν πραγματικά.

Σύμφωνα με επιστήμονες, οι άνθρωποι διαμορφώνουν εντυπώσεις για το άλλο άτομο μέσα σε επτά δευτερόλεπτα και το κλειδί, για να καταφέρει κανείς να τον συμπαθούν άμεσα, είναι να ενεργοποιήσει τις εξής ορμόνες: την ωκυτοκίνη που είναι η ορμόνη της εμπιστοσύνης και τη ντοπαμίνη, που σχετίζεται με την ευχαρίστηση.

Η ψυχίατρος και σύμβουλος σχέσεων Αλέσσια Φρανσίσκα, αναφέρει ότι υπάρχει μια φράση που είναι ικανή να “κερδίσει” τη συμπάθεια από τον συνομιλητή.

Η φράση: «Πες μου περισσότερα»

Σύμφωνα με την ψυχίατρο, αυτές οι τρεις λέξεις λειτουργούν γιατί δείχνουν αληθινό ενδιαφέρον. Επικυρώνουν τη σημασία του συνομιλητή, του προσφέρουν χώρο να εκφραστεί και πυροδοτούν μια επιθυμία ανταπόδοσης. Ενεργοποιούν το λεγόμενο «φαινόμενο των προβολέων», δηλαδή το αίσθημα που νιώθει κανείς όταν είναι στο επίκεντρο και αυτό του προκαλεί ευχαρίστηση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη φράση φυσικά και αποτελεσματικά

Η φράση χρειάζεται να ταιριάζει με την ενέργεια του συνομιλητή. Αν είναι πιο εσωστρεφής, η ψυχίατρος συμβουλεύει να χρησιμοποιήσετε πιο απαλή, ζεστή φωνή. Αν είναι ενθουσιώδης, βάλτε συναίσθημα και έκπληξη. Ενισχύστε τη συνέχεια της κουβέντας με ερωτήσεις που σχετίζονται με το θέμα της συζήτησης. Το πιο σημαντικό όμως είναι να ακούτε, να μην διακόπτετε και να κρατάτε ανοιχτή τη γλώσσα του σώματος.

Η πρόκληση των 7 ημερών

Για όσους θέλουν να δουν άμεσα αποτελέσματα, προτείνεται μια απλή πρόκληση: Χρησιμοποιήστε τη φράση μία φορά την ημέρα για δύο ημέρες. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις. Στις επόμενες μέρες, προσθέστε ερωτήσεις βάθους. Την έβδομη ημέρα, αναστοχαστείτε: Ποιες συζητήσεις σας έφεραν πιο κοντά σε άλλους; Μετά από αυτή την πρακτική, μπορεί να έχετε “ξεκλειδώσει” ένα νέο επίπεδο σύνδεσης με τους ανθρώπους γύρω σας. Το να είστε συμπαθητικοί δεν είναι έμφυτο προνόμιο. Είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται και η αληθινή σύνδεση ξεκινά όταν δείχνουμε πραγματικό ενδιαφέρον.

Πηγή: govastileto.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ