Πλεύση ελευθερίας – Κίνημα Δημοκρατίας: Διαγκωνισμός για τον πρώτο λόγο

Πλεύση ελευθερίας – Κίνημα Δημοκρατίας: Διαγκωνισμός για τον πρώτο λόγο

Η βάση της κοινοβουλευτικής συνεννόησης μεταξύ της Πλεύσης Ελευθερίας και των βουλευτών που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη είναι η προσπάθεια συνεννόησης για την κατάθεση ενός αιτήματος που θα αφορά όχι μόνο τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο πλευρές χάθηκαν κάπου στη μετάφραση την Κυριακή, δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε να «αδειάζει» τον Κασσελάκη ως προς το ποιος υιοθετεί την πρόταση ποιου, ποιο κατηγορητήριο έχει μελετηθεί και ποιος έχει πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, όμως οι δύο πλευρές όλα δείχνουν πως όντως προσανατολίζονται προς έναν κοινό στόχο και στην κατάθεση ενός αιτήματος για Προανακριτική, το οποίο βασίζουν σε σχετικά αιτήματα οικογενειών – το ερώτημα είναι αν θα καταφύγουν, για να το πετύχουν, και πέρα από το προοδευτικό τόξο.

Η Κωνσταντοπούλου είχε ήδη διερευνήσει την πιθανότητα το «μέτωπο» της Προανακριτικής να περιέχει και όλες τις δυνάμεις που συνασπίστηκαν στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά), κάτι που ωστόσο, όσο περνούσαν οι μέρες, φάνταζε όλο και πιο απίθανο – εκτός από την επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη, που ήταν εξαρχής να προχωρήσει μόνη της αφού είχε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, οι προθέσεις φάνηκαν και για τους υπόλοιπους.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });

Η τακτική των δύο πλευρών «πατάει» σε μια σκληρή αντικυβερνητική γραμμή, στο πλαίσιο της οποίας η Κωνσταντοπούλου αμφισβήτησε και τη διαδικασία εκλογής του δικαστικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια.

«Πατάει» επίσης στον κοινό διαχωρισμό που κάνουν ανάμεσα στα κόμματα και τα πρόσωπα που κυβέρνησαν ή «έχουν υπογράψει μνημόνια» και σε αυτά που δεν κυβέρνησαν – στη λογική πως ακόμα κι αν χρειαστούν συνεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις κάλπες, δεν θέλουν να δώσουν σχετική σανίδα σωτηρίας. Προς στιγμή, πάντως, αφορά μόνο τα Τέμπη, εντός και εκτός Βουλής, και δεν εκτείνεται περισσότερο.

Ενσταση για την Αδειλίνη

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m2’); });

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν σε προσυνεδριακό διάλογο και αυτό φάνηκε και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή – παράλληλα, ωστόσο, επιχειρούν να ασκούν αντιπολίτευση είτε αυτό αφορά την Ομάδα Αλήθειας είτε τις εξελίξεις για τα Τέμπη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_middle_2’); });

Για την κλήρωση της Γεωργίας Αδειλίνη στο δικαστικό συμβούλιο του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως το πρόβλημα «δεν είναι μόνο το πρόσωπο (…) Το δικαστικό συμβούλιο αυτό προέκυψε μετά από μια παράνομη, αντισυνταγματική διαδικασία προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή (…) Οσον αφορά την κυρία Αδειλίνη, θεωρώ ότι η ανακοίνωση του ονόματός της δημιουργεί κάποια ερωτήματα στο αίσθημα δικαίου της ελληνικής κοινωνίας» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους «αμεροληψίας και της ασφάλειας και του αισθήματος δικαίου», η ίδια η Αδειλίνη θα έπρεπε να ζητήσει την παραίτησή της.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ