Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. για την διπλή δολοφονία που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη πριν από 5 χρόνια βρίσκεται ένα άτομο, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρεις.
Η υπόθεση είχε βρεθεί στα δίχτυα των Αρχών στις 3 Αυγούστου του 2020, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε δασική περιοχή της Ευκαρπίας, οι σοροί δύο ανδρών, σε προχωρημένη σήψη.
Από μαχαίρωμα στο λαιμό ένα θύμα
Από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε, ο θάνατος ενός εκ των δύο ατόμων αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια, καθώς επήλθε συνεπεία αιμορραγικού σοκ μετά από τραύμα στον λαιμό.
Έπειτα από συλλογή, αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, την εξέταση μαρτύρων, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών με διαύλους μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία στα τέλη του Ιουλίου 2020 μέσω των χερσαίων συνόρων του Έβρου.
Ένας από τους κατηγορουμένους είχε αναλάβει το σχεδιασμό και οργάνωση της παράνομης εισόδου τους, ενώ ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης, ανέλαβε την παράνομη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιώντας όχημα, το οποίο έφερε πινακίδες για τις οποίες είχαν δηλωθεί κλοπή από περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Στο «μικροσκόπιο» το κλεμμένο όχημα
Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του ανωτέρω Αστυνομικού Τμήματος στις 29 Αυγούστου 2020 εγκαταλειμμένο σε αγροτική έκταση σε βιομηχανική περιοχή στη Θεσσαλονίκη. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτό με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι ήταν το όχημα με το οποίο πραγματοποιήθηκε η παράνομη μεταφορά.
Ευρήματα που εντοπίστηκαν σε αυτό, διασταυρώθηκαν σε βάσεις δεδομένων της EUROPOL, INTERPOL κ.α. υπηρεσιών, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, και οδήγησαν στην ταυτοποίηση του ατόμου, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.
Όπως προέκυψε, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά ήταν ιδιοκτησίας 31χρονης αλλοδαπής, ενώ 40χρονος αλλοδαπός, που είχε την αποκλειστική χρήση, προέβη στην πώλησή του χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διατυπώσεις μεταβίβασης, σε δίκτυο προώθησης μεταναστών, το οποίο δρούσε στην Ελλάδα.
Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Γραφείο Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Πηγή: in.gr