Οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι

Οι άνδρες που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρόωρη εκσπερμάτιση είναι όταν ένας άνδρας φτάνει σε οργασμό πιο γρήγορα απ’ όσο θα ήθελε ο ίδιος ή η σεξουαλική του σύντροφος στο κρεβάτι. Είναι ένα συχνό φαινόμενο που επηρεάζει περίπου το 30% με 40% των ανδρών και μπορεί να έχει είτε σωματικά είτε ψυχολογικά αίτια.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine επικεντρώθηκε στο ρόλο της παρορμητικότητας ως ψυχολογικού παράγοντα. Στην έρευνα συμμετείχαν 80 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, ηλικίας 18 έως 45 ετών, όλοι με ενεργή σεξουαλική ζωή. Οι μισοί είχαν διαγνωστεί με πρόωρη εκσπερμάτιση, ενώ οι υπόλοιποι αποτέλεσαν την ομάδα σύγκρισης.

Τα χαρακτηριστικά των ανδρών που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν χρονόμετρο για να καταγράψουν τον χρόνο μέχρι την εκσπερμάτιση. Επιπλέον, υποβλήθηκαν σε ψυχολογικά τεστ που αξιολογούσαν την παρορμητικότητα, το άγχος και την κατάθλιψη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα παρορμητικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, δυσκολεύονταν να σχεδιάσουν τις πράξεις τους, αναζητούσαν έντονα καταστάσεις που προκαλούν διέγερση και παρουσίαζαν έλλειψη επιμονής. Επιπλέον, βρέθηκε ότι είχαν περισσότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης — σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και έξι φορές περισσότερα σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα την εν λόγω μελέτης

Η σοβαρότητα της πρόωρης εκσπερμάτισης καθορίστηκε με βάση τη διάρκεια: από την εκσπερμάτιση πριν την κολπική διείσδυση, έως και μέσα στο πρώτο λεπτό από αυτή. Όσο μικρότερος ήταν ο χρόνος, τόσο πιο έντονα παρουσιάζονταν τα παραπάνω ψυχολογικά χαρακτηριστικά.

Παρόλο που η μελέτη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα ψυχολογικά συμπτώματα προκαλούν την πρόωρη εκσπερμάτιση ή αν είναι συνέπειά της, υπογραμμίζεται η σημασία της παρορμητικότητας ως παράγοντα που σχετίζεται με το πρόβλημα.

Οι ερευνητές προτείνουν στους επαγγελματίες υγείας να εξετάζουν και την ψυχολογική διάσταση της κατάστασης και να εξετάζουν παρεμβάσεις που βοηθούν στη διαχείριση της παρορμητικής συμπεριφοράς.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ