Διάφορα είδη κρασιού και τσίπουρου από τη Θεσσαλία, με διαφορετικά ποιοτικά και γευστικά αποτελέσματα, ανάλογα την περιοχή, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Καρδιτσιώτες αλλά και οι επισκέπτες στην πόλη, αυτό το διήμερο 3 και 4 Μαΐου, καθώς στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας.
Πρόκειται για μία εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα για τα κρασιά και τα αποστάγματα, η οποία έχει περισσότερο γιορτινό και λιγότερο εμπορικό χαρακτήρα, μία ευκαιρία μύησης στα μυστικά της θεσσαλικής αμπελουργίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε όλη την Θεσσαλία υπάρχουν σημαντικά προϊόντα και δεκάδες οινοποιία και, φέτος, στη λίστα των καλύτερων κρασιών από την Ελλάδα που βγάζουν ειδικοί στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβάνονται και δύο Θεσσαλικά κρασιά. Επίσης, όπως επισημαίνουν, στα αποστακτήρια της Θεσσαλίας παράγεται το 60% του τσίπουρου της χώρας.
Ωστόσο, όπως τονίζουν, πρέπει ακόμη να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για να πάρουν τα αποστάγματα της Θεσσαλίας τη θέση που τους αξίζει.
www.ertnews.gr
Πηγή: ertnews.gr