Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος…

Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη δράση του ελληνικού FBI με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στο Χαλάνδρι, τόνισε ότι για “πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε πλήρη εξιχνίαση δολοφονιών”.

“Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε την πλήρη εξιχνίαση των δολοφονιών και σε ό,τι αφορά στους εκτελεστές, καθώς και στους ηθικούς αυτουργούς. Είναι βέβαιο ότι η δουλειά που πραγματοποιεί η νέα υπηρεσία, το ελληνικό FBI και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία αποτελείται από ικανότατους αξιωματικούς, θα οδηγήσει στην εξιχνίαση και αυτής της δολοφονίας. Σημασία έχει ότι κάθε μέρα οι επιτυχίες που έχει αυτή η υπηρεσία είναι πολύ μεγάλες. Τα χτυπήματα στο οργανωμένο έγκλημα είναι καθοριστικά. Αρκεί να θυμηθούμε ότι έχουν συλληφθεί 60 άτομα οι οποίοι εξαπατούσαν τους πολίτες και έκλεβαν από την αντλία καύσιμα”, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση του ελληνικό FBI, σημειώνοντας:

“Υπάρχει μια τεράστια δραστηριότητα η οποία είναι πολύ στοχευμένη και χτυπάει εκεί που πρέπει τις εγκληματικές οργανώσεις. Η υπηρεσία αυτή έχει ζωή πέντε μήνες και έχει εξαρθρώσει 48 εγκληματικές οργανώσεις. Έχει κατηγορήσει 1.176 δράστες και έχει συλλάβει και παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη 702 δράστες”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ, αναφέροντας ότι “θέτουμε τις βάσεις για μια νέα σύγχρονη αστυνομία και τεχνολογικά αναβαθμισμένη”.

“Έχουν ιδρυθεί καινούργιες διευθύνσεις, όπως είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης, δηλαδή η διεύθυνση η οποία ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία, τους ανηλίκους, τα θέματα της προστασίας των ζώων, τη ρατσιστική βία, δηλαδή μια σειρά από θέματα τα οποία είναι σύγχρονα. Η αστυνομία απαιτείται να έχει πολύ στοχευμένες πολιτικές, αφοσιωμένους αστυνομικούς, σχεδιασμό και στρατηγική. Και σε αυτό πάνω γίνεται μια σπουδαία δουλειά, όπως επίσης η εισαγωγή της τεχνολογίας στην αστυνομία έτσι ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη”.

“Για τα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η κουλτούρα και η νοοτροπία μας”

“Πέραν όλων των προβλημάτων, φταίει η αντίληψή μας για την οδήγηση, η κουλτούρα μας, η συμπεριφορά μας. Όταν οδηγούμε και μιλάμε παράλληλα στο τηλέφωνο και παρασύρουμε μια μητέρα με ένα καροτσάκι με το παιδί της, δεν είναι θέμα ελέγχου της αστυνομίας. Αυτό είναι θέμα ευθύνης του καθενός. Αντίστοιχα όταν δεν φοράμε το κράνος και όταν παραβιάζουμε το κόκκινο. Δεν είναι θέμα απλά αστυνόμευσης”. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ