Λάρισα: Στο Εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής εκπαιδεύονται ορθοπαιδικοί από 25 χώρες

ανατομειο λαρισα

Μια σπουδαία εκπαιδευτική διοργάνωση λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Λάρισα, καθώς το Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού συνεδρίου για την αντιμετώπιση  του πολύπλοκου μυοσκελετικού τραύματος, σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Ορθοπαιδικοί από 25 χώρες εκπαιδεύονται από την ΑΟ Τραύμα Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Ανατομείου Λάρισας.

H ΑΟ Τραύμα είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραύματος ο οποίος έχει σκοπό την βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς με ορθοπαιδικές κακώσεις. Είναι τμήμα του ΑΟ (Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen), ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εκπαιδευτικός οργανισμός όχι μόνο στην Ορθοπαιδική αλλά σε ολόκληρη την ιατρική. 

Η ΑΟ Τραύμα σε παγκόσμιο επίπεδο αριθμεί περισσότερα από 8.500  μέλη, διαθέτει περισσοτέρους από 5.000 πιστοποιημένους εκπαιδευτές και διοργανώνει περισσότερα από 450 εκπαιδευτικά συνέδρια/σεμινάρια κάθε χρόνο.

Το έτος 2024 το παράρτημα της ΑΟ της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης (ΑΟ TESA MID), το οποίο περιλαμβάνει 22 χώρες και η ΑΟ Τραύμα Ελλάδος (AO Trauma Greece), διοργανώνουν τα 4 ετήσια περιοδικά συνέδρια για την αντιμετώπιση του πολύπλοκου μυοσκελετικου τραύματος, στις εγκαταστάσεις του Εργαστήριου Ανατομίας της Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιου της Θεσσαλίας. Στη συνολική εκδήλωση συμμετέχουν 100 ειδικοί ορθοπαιδικοί από την Ελλάδα και  άλλες 24 χώρες καθώς επίσης και 32 εκπαιδευτές από όλη της Ευρώπη. Το εργαστήριο Ανατομιας της Λάρισας, επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης από την εκπαιδευτική επιτροπή της ΑΟ TESA MID καθώς πληροί όλα τα κριτήρια ενός συγχρόνου και επαρκούς εκπαιδευτικού ιδρύματος κατάλληλου για την εξειδικευμένη εκπαίδευση των ορθοπαιδικων χειρουργών στις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του μυοσκελετικου τραύματος. Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε από τον Θεόδωρο Τοσουνίδη, πρόεδρο της ΑΟ Ελλάδας, αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και τον Αριστείδη Ζιμπή, καθηγητή Ανατομίας και αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ορθοπαιδικό χειρουργό. 

Η ΑΟ Τραύμα Ελλάδος εμφανίζει πολύπλευρη και αξιοσημείωτη εκπαιδευτική δραστηριότητα εντός της χώρας διοργανώνοντας δύο ετήσια συνέδρια αφιερωμένα στην εκπαίδευση των νέων ορθοπαιδικων.  Έχει επίσης εξασφαλίσει την διεξαγωγή των αντίστοιχων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της ΑΟ της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης (ΑΟ TESA MID) έτους 2025 και πάλι στο Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Θεσσαλίας.  

Στη φωτογραφία από αριστερά προ τα δεξιά: Αριστείδης Ζιμπής, Anze Kristan, Nir Cohen και Θόδωρος Τοσουνίδης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

αφισα ταρατσα

Έρχεται το 8ο Taratsa Film Festival

Για 8η χρονιά οι ταράτσες της Λάρισας μετατρέπονται σε θερινούς κινηματογράφους! Το Ταράτσα Film Festival Larisas…