Προεκλογικά «σεμινάρια» στην Πειραιώς

Προεκλογικά «σεμινάρια» στην Πειραιώς

Η πρεμιέρα των προεκλογικών περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες από τη Δυτική Αττική μαζί με τη σημερινή επίσκεψή του στη Χίο και τη μετάβαση στη Χαλκίδα το απόγευμα του Σαββάτου σημαίνει και επισήμως την κινητοποίηση ολόκληρου του γαλάζιου μηχανισμού για τέσσερις εβδομάδες στο πλαίσιο μιας κλιμακούμενης καμπάνιας με «ευρωπαϊκό περιεχόμενο» και «εθνική σημασία» στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οχι μόνο οι 12 υπουργοί-«στρατηγοί» της προεκλογικής «μάχης», οι οποίοι άλλωστε έχουν πάρει εδώ και περίπου 20 ημέρες από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα… φύλλα πορείας για ισάριθμες Περιφέρειες (όλες πλην της Αττικής, στην οποία θα πέσουν κεντρικά όλες οι δυνάμεις), αλλά επιπλέον οι υφυπουργοί καθώς και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ βρίσκονται πλέον στο πόδι, αναλαμβάνοντας αντίστοιχα από τη Δευτέρα εξορμήσεις εκτός της έδρας τους.

Υφυπουργοί και βουλευτές, μαζί με τα κομματικά στελέχη, θα αποτελέσουν μέλη ξεχωριστών κλιμακίων, τα οποία καλούνται να «οργώνουν» πόλεις και νησιά, πριν και μετά από τις τριήμερες ή πενθήμερες επισκέψεις των υπουργών και ανεξάρτητα από τις «βόλτες» του Πρωθυπουργού. Αυτός ο σχεδιασμός «κλείδωσε» σε μπαράζ συσκέψεων στη νεοδημοκρατική έδρα το προηγούμενο 48ωρο, ενώ η πρώτη μεταπασχαλινή «έξοδος» του Μητσοτάκη στο Χαϊδάρι σήμανε κάτι ακόμα: την αρχή νέου κύκλου «σεμιναρίων» των γαλάζιων, συμπεριλαμβανομένων των εν ενεργεία βουλευτών, στο κτίριο της οδού Πειραιώς για το… προεκλογικό savoir vivre. Για τον τρόπο δηλαδή που θα πρέπει να μεταφέρουν τα μηνύματα της παράταξης στους ψηφοφόρους και για το περιεχόμενο που θα πρέπει αυτά να έχουν.

Οδηγίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται προσήλωση στο τρίπτυχο θετικός λόγος – ανάδειξη του κυβερνητικού έργου (ιδίως του τελευταίου δεκαμήνου) – διατύπωση ισχυρών διλημμάτων. Στη χθεσινή μάζωξη πέραν των κομματικών στελεχών ήταν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές (άλλοι με διά ζώσης παρουσία και άλλοι, ορισμένοι Βορειοελλαδίτες για παράδειγμα, με τηλεδιάσκεψη) προέκυψαν άλλες τρεις… οδηγίες:

  • Πρώτον, η ανάγκη να μπουν στο προεκλογικό παιχνίδι και οι αυτοδιοικητικοί.
  • Δεύτερον, η αποφυγή άσκοπων πολιτικών αντιπαραθέσεων και η προβολή των διακυβευμάτων της κάλπης.
  • Τρίτον και ίσως κυριότερο, η σημασία τα γαλάζια στελέχη να είναι πλήρως ενημερωμένα για τις θέσεις της παράταξης και για το έργο της κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας (από την ακρίβεια έως θέματα δικαιοσύνης, υγείας, ασφάλειας κ.λπ.). Και αυτό προς αποφυγή επικοινωνιακών «φάλτσων», που θα απαιτούσαν έκτακτη διαχείριση εκτόνωσης, εξού και η ευθεία εντολή για προσοχή στις δημόσιες καθημερινές τοποθετήσεις ώστε να εκπέμπεται προς τους πολίτες ενιαία πολιτική εικόνα.

Στο μεταξύ το «στοίχημα» της δεύτερης τετραετίας για «ριζικό εκσυγχρονισμό» βασικών υποδομών του ΕΣΥ πρόταξε ο Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αττικόν, όπου ενημερώθηκε για δύο έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης – η ανακαίνιση της Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και παρεμβάσεις σε άλλες κλινικές και η αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Ο ίδιος βρέθηκε ακόμα στη Μονή Δαφνίου, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τις περιοδείες στη Χίο και στη Χαλκίδα και έπειτα από την επιστροφή του από την Αγκυρα, όπου θα συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη Δευτέρα, πρώτος στο πρόγραμμα είναι ο κρίσιμος και απαιτητικός για τους στόχους της ΝΔ Βορράς – η Αλεξανδρούπολη συγκεκριμένα.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ