Πόλεμος στη Γάζα: Θερίζουν οι βόμβες και η πείνα, απελπισία για τους αμάχους – Σφοδρές μάχες στη Ράφα

Πόλεμος στη Γάζα: Θερίζουν οι βόμβες και η πείνα, απελπισία για τους αμάχους - Σφοδρές μάχες στη Ράφα

Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη στην ανατολική Ράφα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και τον ισραηλινό στρατό, με την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να έχει ανακοινώσει ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή των συνομιλιών στο Κάιρο που αποδείχθηκαν άκαρπες.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, 80.000 Παλαιστίνιοι έχουν διαφύγει από τη Ράφα, ενώ χιλιάδες επιχειρούν να κάνουν το ίδιο υπό τον φόβο της πλήρους εισβολής.

Ο ισραηλινός στρατός έχει καταλάβει το πέρασμα στη Ράφα και εδώ και τρεις ημέρες δεν περνάει ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα, με την πείνα να θερίζει, όπως προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

06:41 Ο Νετανιάχου λέει ότι οι διαδηλωτές στα πανεπιστήμια που φωνάζουν «από το ποτάμι ως τη θάλασσα» υποστηρίζουν «τη γενοκτονία»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου επιτέθηκε σε συνέντευξή του στους φοιτητές που διαδηλώνουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και άλλων χωρών ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νετανιάχου είπε στον Δρ. Φιλ ότι κάποιοι παγκόσμιοι ηγέτες του λένε κατ’ ιδίαν ότι η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, αλλά «όταν έρχονται αντιμέτωποι με όλη αυτή την προπαγάνδα, όλη αυτή την τρέλα στα πανεπιστήμια, αρχίζουν να κλονίζονται, κάποιοι από αυτούς. Αλλά εγώ δεν κλονίζομαι. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι ο δηλωμένος στόχος της Χαμάς να καταστρέψει το Ισραήλ «δεν είναι αντίσταση».

«Έχετε πολλούς αδαείς ανθρώπους, που λυπάμαι που το λέω, των οποίων η αίσθηση της ιστορίας στην καλύτερη περίπτωση πηγαίνει πίσω στο πρωινό, ούτε καν αυτό. Δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι είναι η Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη μεταχείριση της Χαμάς απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες.

«Όταν λένε ‘από το ποτάμι ως τη θάλασσα’, αυτό σημαίνει να εξαφανίσουν το κράτος του Ισραήλ. Υποστηρίζουν τη γενοκτονία. Τώρα, αυτή είναι μια θλιβερή κατάσταση της αμερικανικής εκπαίδευσης… Υπάρχει μια βαθιά σήψη και μια χρεοκοπία εκεί», υποστήριξε ο Νετανιάχου.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Φιλ ρώτησε τον Νετανιάχου «για την έξαρση του αντισημιτισμού» στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την οποία ο πρωθυπουργός κατηγόρησε «τη συγχώνευση του ριζοσπαστικού Ισλάμ και της υπερ-αναρχικής αριστεράς».

«Το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν είναι ότι το Ισραήλ πρέπει να καταστραφεί και η Αμερική πρέπει να καταστραφεί», είπε.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Δρ. Φιλ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ίδια συνέντευξη ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η κυβέρνησή του ελπίζει να ξεπεράσει τις διαφωνίες με τον Τζο Μπάιντεν.

06:31 Επισήμως «άκυρο» έριξε η Ουάσινγκτον στο Ισραήλ

Η πληροφορία είχε διαρρεύσει στον Τύπο από αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν που δεν θέλησε να κατονομαστεί, όμως πλέον επιβεβαιώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Οστιν: για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και λόγω της εναντίωσης της Ουάσιγκτον σε μια μεγάλη ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα απουσία αξιόπιστου σχεδίου για την προστασία των αμάχων, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε, την περασμένη εβδομάδα, την αποστολή στο Ισραήλ φορτίου πυρομαχικών αποτελούμενου από 1.800 βόμβες των 900 κιλών και 1.700 βόμβες των 225 κιλών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

06:24 Σφοδρές μάχες στη Ράφα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους μαχητές και τις ισραηλινές δυνάμεις

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης Ράφα, σύμφωνα με το Al Jazeera Arabic, ενώ υπάρχουν αναφορές για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων και του ισραηλινού στρατού στα ανατολικά της πόλης.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε μια οικογένεια Παλαιστινίων να κρύβεται σε μια κατοικία, καθώς ακούγονταν σε κοντινή απόσταση οι ήχοι από έντονα πυρά πολυβόλων και εκρήξεις μετά από μια «νύχτα φωτιάς» στη Ράφα.

Το Al Jazeera Arabic ανάρτησε επίσης ένα επαληθευμένο βίντεο που δείχνει τα επακόλουθα μιας ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα την Πέμπτη.

06:18 Θερίζουν οι βόμβες και η πείνα στη Γάζα, απελπισία για τους αμάχους

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ