Ολυμπιακός: Βγήκαν οι ημερομηνίες των τελικών με τη Βαλούρ

Ολυμπιακός: Βγήκαν οι ημερομηνίες των τελικών με τη Βαλούρ

Έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή με τη Βαλούρ για τον διπλό τελικό του European Cup ανδρών στο χάντμπολ.

Πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) είχε ορίσει τον πρώτο τελικό για το Σάββατο 18 Μαΐου, με την αναμέτρηση στο Ρέικιαβικ να αρχίζει στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Τώρα, όμως, στο πρόγραμμα του European Cup στην ιστοσελίδα της EHF αναφέρεται ότι ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στη Χαλκίδα και θα αρχίσει στις 20:00.

Ο Ολυμπιακός έχει μια εξαιρετική ομάδα και απέναντι στη Βαλούρ θα διεκδικήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στο χάντμπολ.

Υπενθυμίζεται ότι τα γήπεδα που φιλοξενούν τελικούς στις διοργανώσεις της EHF πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες δεν καλύπτει το κλειστό της Ηλιούπολης, στο οποίο έδινε στην τρέχουσα σεζόν ο Ολυμπιακός τους εντός έδρας αγώνες του στο European Cup.

To Who is Who της Βαλούρ

Η Βαλούρ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη χώρα της με 24 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα.

Να σημειωθεί ότι το χάντμπολ είναι εθνικό άθλημα στην Ισλανδία που θεωρείται μια από τις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της αντιπάλου του Ολυμπιακού ήταν αναμφίβολα η πρόκρισή της στον τελικό του EHF Champions League το 1980, τον οποίο έχασε από τη γερμανική TV Grosswallstadt. Ο τελικός έγινε στο «Ολύμπια Χάλε» του Μονάχου και ηττήθηκε με 21:12. Έκτοτε, καμία ισλανδική ομάδα δεν είχε φτάσει στους τελικούς μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τώρα είναι η δεύτερη φορά και αυτή είναι και πάλι από τη Βαλούρ (ή Βάλουρ όπως την προφέρουν οι Ισλανδοί).

Στη σύνθεσή της υπάρχει μόνο ένας ξένος: Ο Αλαν Νόρντμπεργκ από τα Νησιά Φερόε.

Προπονητής της από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι ο Όσκαρ Μπιάρνι Όσκαρσον.

Έδρα της η Hlíðarenda (2.000 θέσεων) στο Ρεϊκιαβικ.

Στους διπλούς τελικούς του European Cup έφτασε αήττητη και μάλιστα μόνο με νίκες. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε τη λιθουανική Γκράνιτας (27-24 και 33-28). Στον Β’ έβγαλε έξω την εσθονική Πόλβα (32-29 και 39-28), στον 3ο την ουκρανική Μότορ (35-31και 33-28), ενώ στους «16» τη Μεταλοπλάστικα Σάμπατς (27-26 και 30-28).

Στα προημιτελικά προκρίθηκε σε βάρος της Στεάουα με 36-35 στο Βουκουρέστι και 36-30 στην Ισλανδία. Στα ημιτελικά έβγαλε νοκ άουτ την επίσης ρουμάνικη Μινάουρ Μπαϊα Μάρε με 36-28 στο Ρεϊκιαβικ και 30-24 στο Μαραμουρές.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ