Οι δύο ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρέπει να χωρίσετε

Οι δύο ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρέπει να χωρίσετε

Δυστυχώς ή ευτυχώς – και για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον ισχύει το δεύτερο – ο χωρισμός είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Αν δεν συνέβαιναν τέτοια περιστατικά, πιθανότατα να ήμασταν ακόμα ζευγάρι με τον συμμαθητή ή τη συμμαθήτρια που μάς άρεσε στο νηπιαγωγείο.

Κανείς δεν μπορεί να μας πει πότε πρέπει να χωρίσουμε, όμως σε μια σχέση μπορεί να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή οδεύει προς το τέλος της και πως δεν χρειάζεται να την κρατάμε ζωντανή με τεχνητά μέσα. Ενίοτε αυτές οι ενδείξεις είναι πιο ήπιες και μπορούν να μας μπερδέψουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, αν έχουμε αμφιβολίες για το κατά πόσο είμαστε ευχαριστημένοι από τη σχέση μας, καλούμαστε να κάνουμε δύο ερωτήσεις στον εαυτό μας. Αν δεν απαντήσουμε ναι και στις δύο, τότε μάλλον πρέπει να απομακρυνθούμε από το πρόσωπο με το οποίο είμαστε μαζί.

Η πρώτη ερώτηση είναι η παρακάτω: «Αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, στο σημείο όπου ξεκινούσε η σχέση σας, θα παρέμενες σε αυτήν»;

Αυτή η ερώτηση μάς κάνει να σκεφτούμε αν είμαστε με τον άλλο επειδή περνάμε καλά και όχι από υποχρέωση, επειδή δηλαδή κάποτε είχαμε πει ότι θα είμαστε μαζί. Η δύναμη αυτής της ερώτησης είναι το ότι μας δίνει τη σημερινή διάσταση της σχέσης μας σε σύγκριση με το ξεκίνημα, που συνήθως είναι γεμάτο με ενθουσιασμό, ο οποίος μάς κάνει να παραβλέπουμε ό,τι δεν μας αρέσει.

Δεν έχει σημασία να μένουμε σε μία σχέση απλά για να μπορούμε να το λέμε, αλλά να γνωρίζουμε ακριβώς τους λόγους για τους οποίους το κάνουμε. Κι εδώ υπάρχει μία παγίδα, που ονομάζεται χρόνος. Το γεγονός ότι μείναμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με ένα πρόσωπο δεν σημαίνει πως είναι αρκετό για να συνεχίσουμε μαζί του. Πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Η δεύτερη ερώτηση αφορά στο σήμερα: «Αν ξυπνήσεις μια μέρα και είσαι πάλι single, θα θέλεις να βγεις ραντεβού με το έτερόν σου ήμισυ»;

Αυτή η ερώτηση μάς βοηθάει να σκεφτούμε τη σημερινή πραγματικότητα χωρίς να έχουμε το βάρος ότι χωρίσαμε κάποιον και του κάναμε τη ζωή δύσκολη. Αν ο άνθρωπος που βρίσκεται στη ζωή μας, θεωρητικά πιο κοντά σε εμάς από τον οποιονδήποτε άλλο, εξακολουθεί να είναι dating material και με τα σημερινά μας δεδομένα, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε καλά που είμαστε μαζί του.

Αν όμως απαντήσουμε αρνητικά στην ερώτηση, αυτό σημαίνει ότι πλέον είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι από ό,τι παλιά, κάτι που δεν είναι καθόλου κακό, αλλά που πρέπει να το λάβουμε υπόψιν στην πορεία της ζωής μας.

Οι πιο πάνω ερωτήσεις μάς βοηθούν να καταλάβουμε αν συνεχίζουμε τη σχέση μας επειδή βλέπουμε μέλλον και προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιό της ή επειδή φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι μας. Από εκεί και πέρα, βέβαια, η ευτυχία μας είναι στα χέρια μας και εμείς καλούμαστε να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις θα μας οδηγήσουν σε αυτήν.

Οι δύο ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν πρέπει να χωρίσετε appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ