Eurovision 2024: Ερευνούν τον τραγουδιστή της Ολλανδίας – Αποκλείστηκε από τις πρόβες μέχρι νεωτέρας

Eurovision 2024: Ερευνούν τον τραγουδιστή της Ολλανδίας – Αποκλείστηκε από τις πρόβες μέχρι νεωτέρας

Ο τραγουδιστής Joost Klein, που εκπροσωπεί την Ολλανδία στη Eurovision, βρίσκεται υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) για ένα ανεξήγητο «περιστατικό» και δεν θα κάνει ξανά πρόβες μέχρι «νεωτέρας».

Ο Ολλανδός τραγουδιστής, όπως μεταδίδει το Skynews, έχασε τη θέση του στην προτελευταία πρόβα τζενεράλε για τον τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί στην πέμπτη θέση μπροστά από την Ισραηλινή Edan Golan.

Αβέβαιη η εμφάνιση του Joost Klein στον τελικό της Eurovision

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Joost Klein θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision το Σάββατο.

«Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορούσε τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EBU.

O 26χρονος τραγουδιστής πήρε μέρος στην παρέλαση της σημαίας στην αρχή της πρόβας και περπάτησε γύρω από τη σκηνή, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να φτάσει στη σκηνή για την ερμηνεία του περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Ήταν ομιλητικός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Πέμπτης, η οποία συγκέντρωσε τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου για τη Eurovision.

Προς το τέλος η Ισραηλινή Edan Golan ρωτήθηκε για το εάν πίστευε ότι προκαλούσε κίνδυνο ασφαλείας για άλλους συμμετέχοντες με την παρουσία της στην εκδήλωση.

Ο συντονιστής της συνέντευξης είπε στην Edan Golan ότι δεν χρειαζόταν να απαντήσει στην ερώτηση αν δεν ήθελε.

Τότε ο Joost Klein φώναξε δυνατά «γιατί όχι;».

«Είμαστε όλοι εδώ για έναν λόγο»

Η Edan Golan απάντησε πως «είμαστε όλοι εδώ για έναν και μόνο λόγο. Και η EBU λαμβάνει όλα τα μέτρα ασφαλείας για να κάνει ένα ασφαλές και ενωμένο μέρος για όλους. Και έτσι νομίζω ότι είναι ασφαλές για όλους διαφορετικά δεν θα ήμασταν εδώ».

Η απάντησή της έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο Joost Klein είχε επίσης τυλίξει μια ολλανδική σημαία γύρω από το κεφάλι του για λίγο πριν ξεκινήσουν οι ερωτήσεις.

Το Sky News έστειλε email στους εκπροσώπους του Joost Klein για να σχολιάσουν την απουσία του από την πρόβα τζενεράλε.

Αναμένεται να προγραμματιστούν περισσότερες διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάλμε που θα συμπέσουν με τον τελικό της Eurovision το Σάββατο.

Έχουν μάλιστα επιστρατευτεί περισσότεροι αστυνομικοί από τη γειτονική Δανία και τη Νορβηγία.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν διαδηλώσεις και εκκλήσεις για ενέργειες μποϊκοτάζ της Eurovision, με την EBU να αρνείται να αφαιρέσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, επιμένοντας ότι δεν είχε παραβιάσει κανέναν κανόνα μετάδοσης.

Υπενθυμίζεται πως στον τελικό του Σαββάτου θα εμφανιστεί στη 12η θέση η Μαρίνα Σάττι που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, με τη Silia Kapsis που εκπροσωπεί την Κύπρο να εμφανίζεται στην 20ή θέση.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ