Eurovision 2024: Δείτε πώς ήταν το Bambie Thug πριν υιοθετήσει την «άγρια» περσόνα του

Eurovision 2024: Δείτε πώς ήταν το Bambie Thug πριν υιοθετήσει την «άγρια» περσόνα του

Τα βλέμματα πάνω της έχει καταφέρει να τραβήξει η Ιρλανδία με την φετινή συμμετοχή της στη Eurovision. Το Bambie Thug, που δηλώνει… άφυλο, εκπροσωπεί φέτος την Ιρλανδία με το τραγούδι Doomsday Blue, το οποίο, σύμφωνα με τη διοργάνωση, είναι «μια ωδή στην queer κοινότητα».

Εκτός όμως, από το κομμάτι και το εκκεντρικό σόου του non binary, Bambie Thug, με τις πεντάλφες και τα κεριά στη σκηνή της Eurovision, εντύπωση προκαλεί κι η εμφάνισή του που θυμίζει τη… μάγισσα Malefincent. Παρά τις αντιδράσεις η Ιρλανδία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 11/5.

Πώς ήταν το πρόσωπό της πριν γίνει «μάγισσα»

Πριν όμως εμφανιστεί με αυτή την περσόνα, το non binary Bambie Thug, είχε μία καριέρα με εντελώς διαφορετικό ρεπερτόριο και πάρα πολύ διαφορετική εμφάνιση. Στις φωτογραφίες του παρελθόντος του από τα social media, τις οποίες έσβησε όταν αποφάσισε να αποκτήσει την περσόνα του Bambie Thug, βλέπουμε μία εντελώς διαφορετική καλλιτέχνιδα με μακριά καστανόξανθα μαλλιά, να ποζάρει φορώντας ρούχα άλλοτε λευκά, άλλοτε μαύρα, χωρίς το έντονο μακιγιάζ και τα props που χρησιμοποιεί πια στο performance του το Bambie Thug.

Η «ouija-pop» μουσική

Το Bambie Thug γεννήθηκε στο Μακρούμ της κομητείας Κορκ της Ιρλανδίας στις 6 Μαρτίου 1993 αλλά πλέον ζει στο Λονδίνο. Έχει κάνει σπουδές στο κλασικό μπαλέτο και στο μουσικό θέατρο. Η μουσική με την οποία ασχολείται προσδιορίζεται ως «ouija-pop» ένας όρος που επινόησαν οι ίδιοι από περιφρόνηση για την τοποθέτηση σε ένα είδος.

Οι στίχοι των περισσότερων τραγουδιών του θίγουν θέματα χωρισμών, μαγείας, εθισμού στα ναρκωτικά και κατάθλιψης. Η αρχή στη δισκογραφία έγινε το 2021 με το single «Birthday για να ακολουθήσουν διάφορα άλλα μεταξύ των οποίων τα «Psilocyber», «Merry Christmas baby», «Egregore», «PMP», «High Romancy» κ.α.

Στις 11 Ιανουαρίου 2024, ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του στο Eurosong 2024, τον εθνικό τελικό της Ιρλανδίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, με το τραγούδι “Doomsday Blue”. Κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση έχοντας την στήριξη τόσο του κοινού όσο και της εθνικής επιτροπής.

Ως παιδί διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ. Στο παρελθόν εργάστηκε περιστασιακά ως πριγκίπισσα σε πάρτι για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις τις εμπειρίες του ως μέλος της LGBTQ+ κοινότητας και σε σχέση με τη μουσική βιομηχανία. Σε μια συνέντευξη με το Gay Times, δήλωσε: «Μου αρέσει να είμαι μέρος μιας cool queer ανερχόμενης σκηνής. Επίσης, δεν είχα κάτι τέτοιο όταν μεγάλωσα, επομένως είναι σημαντικό να έχετε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να σχετίζεστε και να έχετε μουσική που σας μιλάει και σας επιτρέπει να έχεις περισσότερη ελευθερία, να είσαι ο εαυτός σου».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ