«ΕΟΠΥΥ: ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός νόμιμης κλοπής στην Ευρώπη!»

Clawback: Την κατάργησή του στην Ελλάδα ζητούν Ευρωπαίοι γιατροί

Η Μόνιμη Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών στη Γενική της Συνέλευση 22-23 Μαρτίου 2024 στη Λιουμπλιάνα, υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για την στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ελλήνων Ιατρών

Η Μόνιμη Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών (Committee Permanente Medecins Europeen – C.Ρ.Μ.Ε.) στη Γενική της Συνέλευση 22-23 Μαρτίου 2024 στη Λιουμπλιάνα, υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα για την στήριξη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ελλήνων Ιατρών, στον αγώνα τους για την κατάργηση του απαράδεκτου και εξοντωτικού μέτρου του Rebate και Clawback, μέσω του οποίου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φθάνει να αμείβει τελικά λιγότερες από τις μισές υπηρεσίες οι οποίες παρασχέθηκαν στους Έλληνες ασφαλισμένους.

Ο Π.Ι.Σ., με συγκεκριμένες και μεθοδικές ενέργειες, δια των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση της C.Ρ.Μ.Ε., κ.κ. Ανδρέα Παπανδρούδη και Κων/νου Κουμάκη, έθεσε καταρχήν το ζήτημα του εξοντωτικού Clawback στη διάρκεια της Γ.Σ. στο Ταλλίνν (Νοέμβριος 2023), στα πλαίσια της Εθνικής Αναφοράς του Π.Ι.Σ. Στη συνέχεια, παρασχέθηκαν στη C.Ρ.Μ.Ε. όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση του προβλήματος με τη δέσμευση των Ευρωπαίων γιατρών να εξετάσουν προσεκτικά το ζήτημα και να στηρίξουν με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο τους Έλληνες γιατρούς.

Το αποτέλεσμα, με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, ήρθε προ μηνός στη Γ.Σ. στη Λιουμπλιάνα, με το ομόφωνο ψήφισμα που αναφέρθηκε. Ο Π.Ι.Σ. διεθνοποιεί το ζήτημα αυτό, πετυχαίνοντας τη στήριξη κορυφαίων ευρωπαϊκών ιατρικών οργανισμών, με εκπροσώπους από όλες τις Εθνικές αντιπροσωπείες των κρατών μελών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, οι ενέργειες αυτές συμπληρώνουν όλες τις υπόλοιπες του Συλλόγου που έχουν ως στόχο την κατάργηση του «καταστροφικού clawback και rebate».

 

ΠΗΓΗ:ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ