O μεγάλος αγώνας του Πρίγκιπα Γουίλιαμ

O μεγάλος αγώνας του Πρίγκιπα Γουίλιαμ

Είτε είσαι πρίγκιπας είτε φτωχός, το να διαχειριστείς ότι ο πατέρας και η σύζυγός σου έχουν καρκίνο δεν είναι εύκολο. Ο Γουίλιαμ όμως έχει βάλει τα δυνατά του, όπως περιγράφει το ρεπορτάζ του περιοδικού “People”.

Για τον Γουίλιαμ, τα πάντα εξαρτώνται από το αν είναι καλά η Kate.

Ο 41χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας  επανήλθε στα δημόσια καθήκοντά του έπειτα από μια βραχυχρόνια άδεια προκειμένου να περάσει χρόνο με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους – τον πρίγκιπα Τζορτζ, 10 ετών, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, 9 ετών και τον πρίγκιπα Λούις, 6 ετών – αμέσως μετά την είδηση της διάγνωσης του καρκίνου της Kate, που ανακοινώθηκε δημόσια στις 22 Μαρτίου. Ο Γουίλιαμ ήθελε όπως είναι φυσικό να είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά και την σύζυγό του αυτές τις δύσκολες μέρες.

Ο Γουίλιαμ εστιάζει σε ένα στόχο: την υποστήριξη της 42χρονης Kate με κάθε τρόπο. Είναι η σύντροφος και το στήριγμά του, η μητέρα των παιδιών του, ο καλύτερός του σύμμαχος, η γυναίκα που αναπλήρωσε το κενό που άφησε η πρόωρη απώλεια της μητέρας του. Η σχέση τους μετράει σχεδόν είκοσι χρόνια, έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μαζί. H ασθένεια της ήταν ένα τεράστιο σοκ για τον πρίγκιπα. Το να γίνει καλά είναι το μόνο σενάριο που μπορεί να αποδεχθεί και θα πολεμήσει για αυτό με όλο του το είναι.«Για τον Γουίλιαμ, τα πάντα εξαρτώνται από το αν είναι η Kate καλά», ανέφερε η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 13χρονου γάμου τους, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνουν πάντα προτεραιότητα στον ιδιωτικό χρόνο με τα παιδιά τους, συμμετέχοντας στις ζωές τους με κάθε τρόπο: όταν έχουν διακοπές, απέχουν από τις βασιλικές υποχρεώσεις για να είναι κοντά τους, αλλά και καθημερινά παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά τους, φροντίζουν να αναλαμβάνουν καθήκοντα όπως το να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο ή να τα παραλαμβάνουν από το σχολικό και να έχουν μια όσο γίνεται φυσιολογική καθημερινότητα χωρίς να παραδίδουν αυτές τις δουλειές σε κάποια γκουβερνάντα. Αυτό τον καιρό το να δίνουν προτεραιότητα στην οικογένειά τους είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Για τον William και την Kate, το να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους είναι το πιο πολύτιμο και ευχάριστο πράγμα που μπορούν να κάνουν. Αυτό τον καιρό το να δίνουν προτεραιότητα στην οικογένειά τους είναι πιο σημαντικό από ποτέ. (Getty Images/Ideal Image)

Ο βασιλικός βιογράφος Robert Lacey  αναφέρει: «Από όσα γνωρίζουμε για την προσωπική τους ζωή, για τον William και την Kate, το να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους είναι το πιο πολύτιμο και ευχάριστο πράγμα που μπορούν να κάνουν». Ταυτόχρονα όμως τον πρίγκιπα δεσμεύει ένα ολοένα και πιο απαιτητικό πρόγραμμα καθώς καλείται να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο αφού ο πατέρας του υποβάλλεται σε θεραπεία και έχει περιορίσει το δικό του.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, στη στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ως διάδοχος του θρόνου, γονάτισε μπροστά στον πατέρα του και πήρε έναν όρκο γνωστό ως τον Φόρο Τιμής Του Βασιλικού Αίματος. Δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί ότι θα χρειαζόταν να αναλάβει τώρα πολλά περισσότερα καθήκοντα τόσο σύντομα, η διάγνωση του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Παρά το σοκ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας συνεχίζει να εκτελεί τα δημόσια καθήκοντά του με καλή διάθεση και χιούμορ.

Σύμφωνα με την Τίνα Μπράουν, αλλοτινή διευθύντρια του Vanity Fair, το ζευγάρι δέχεται απίστευτη πίεση υπό την προοπτική να ανέλθουν στον θρόνο πολύ νωρίτερα από ότι περίμεναν, καθώς πίστευαν πως θα είχαν αρκετά χρόνια για να απολαύσουν την οικογενειακή τους ευτυχία πριν αναλάβουν τόσο μεγάλη και απαιτητική θέση όπως αυτή των βασιλέων.

Παρά το σοκ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας συνεχίζει να εκτελεί τα δημόσια καθήκοντά του με καλή διάθεση και χιούμορ, αναπληρώνοντας το κενό που έχει αφήσει ο πατέρας του αλλά και η σύζυγός του φροντίζοντας πάντα να καθησυχάζει τον κόσμο που αναρωτιέται για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας: «Είμαστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ» απάντησε στα σχετικά ερωτήματα πριν λίγες μέρες, κατά την επίσκεψή του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα James‘ Place Newcastle στις 30 Απριλίου.

«Η διπλή ασθένεια  που έχει χτυπήσει την οικογένεια έχει ασκήσει τεράστια πίεση στον Γουίλιαμ, τόσο ως γονέα όσο και ως κληρονόμο της οικογενειακής επιχείρησης» εξηγεί ο Robert Lacey. «Αντιμετωπίζει προκλήσεις όλων των ειδών. Διαχειρίζεται ωστόσο την κατάσταση με ηρεμία και χωρίς δράματα».

Cover Photo: Getty Images/Ideal Image

πηγή: grace.gr 

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ