Νέοι διοικητές: Τι καθυστερεί την επιλογή και τοποθέτησή τους στα νοσοκομεία

Νέοι διοικητές: Τι καθυστερεί την επιλογή και τοποθέτησή τους στα νοσοκομεία

Πριν τις Ευρωεκλογές πιθανόν θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη οι υποψήφιοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, ενώ αργεί ακόμη η τελική επιλογή και τοποθέτηση των νέων διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Μετά τις Ευρωεκλογές θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), με την αντίστοιχη διαδικασία για τους διοικητές των νοσοκομείων να αργεί, όπως φαίνεται, και να πηγαίνει μετά το καλοκαίρι.

Ο διορισμός νέων διοικήσεων στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία ακολουθεί το νέο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών με τον οποίο προωθείται η επιλογή προσώπων – «κλειδιών» του Δημοσίου χωρίς κομματικά κριτήρια. Είναι χαρακτηριστική η ενεργή εμπλοκή του ΑΣΕΠ. Ο νόμος ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο και στα τέλη Μαρτίου, 1.034 υποψήφιοι για τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων έδωσαν γραπτές εξετάσεις.

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τις βαθμολογίες από τα γραπτά τεστ που κατά γενική ομολογία δυσκόλεψαν πολύ τους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να καταγράψουν μέτριες επιδόσεις. Σήμερα, συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου όλων των δικαιολογητικών (πτυχίων κ.ά) ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι αληθή και πιστοποιημένα.

Ο έλεγχος των πτυχίων πραγματοποιείται για όσους κατέλαβαν τις 15 πρώτες θέσεις με βάση τη βαθμολογία στη γραπτή δοκιμασία. Στη συνέχεια, σειρά έχει η μοριοδότηση των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας για τους 15 υποψήφιους που προκρίθηκαν στη γραπτή εξέταση, και, κατόπιν προσθήκης της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, κατάρτιση των προσωρινών πινάκων ανά προκηρυσσόμενη θέση.

Επόμενο βήμα είναι η εξέταση τυχόν ενστάσεων και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων ανά προκηρυσσόμενη θέση. Έπειτα, θα κληθούν σε συνέντευξη οι επτά υποψήφιοι με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία, προκειμένου να καταρτιστεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση. Την τελική επιλογή θα κάνει ο Υπουργός Υγείας, όπως ορίζει η διαδικασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόσκληση για συνέντευξη των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών πιθανότατα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες, δηλαδή πριν τις Ευρωεκλογές. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων. Εκτιμάται ότι η τοποθέτηση των νέων διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα είναι τον Σεπτέμβριο. Η διαδικασία απαιτεί χρόνο καθώς η επιλογή των διοικήσεων γίνεται με έναν καινοτόμο και αδιάβλητο τρόπο. Ωστόσο, εξαιτίας της πολύμηνης αναμονής είναι πιθανό αρκετοί διοικητές να έχουν «ρίξει» ρυθμούς. Ειδικά από τα τέλη Μαρτίου και η χαλαρότητα στη διοίκηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων λέγεται ότι αφορά και όσους δεν έγραψαν καλά στις εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα γραπτά τεστ ήταν το στάδιο – πρόκληση με τον πήχη να είναι πολύ ψηλά, καθώς οι υποψήφιοι δυσκολεύτηκαν αρκετά και δεν κατάφεραν να αποδώσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους 1.034 υποψηφίους είχαν βαθμολογία κάτω από τη βάση. Οι υποψήφιοι διοικητές εξετάστηκαν σε τρεις ενότητες Παραγωγικού Συλλογισμού, Επαγωγικού Συλλογισμού και Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων. Μένει να φανεί εάν η προφορική συνέντευξη έχει αντίστοιχες δυσκολίες ή οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΥ: Ποια Νοσοκομεία δέχονται τα περισσότερα Επείγοντα περιστατικά – Γιατί είναι τόσο δημοφιλή

Διοικητές ΕΣΥ: Πόσο αυξάνονται οι αποδοχές και οι αποζημιώσεις τους

Μισθοί υγειονομικών: Ο Έλληνας νοσηλευτής που σοκάρει με την αμοιβή του στην Ιρλανδία

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ