Microsoft: Νέες περικοπές στο Xbox –

Microsoft: Νέες περικοπές στο Xbox

Το ξαφνικό κλείσιμο πολλών στούντιο βιντεοπαιχνιδιών στο τμήμα Xbox της Microsoft Corp. ήταν το αποτέλεσμα μιας ευρείας πρωτοβουλίας περικοπής κόστους που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Αυτή την εβδομάδα, το Xbox άρχισε να προσφέρει εθελοντικές συμφωνίες αποχώρησης σε παραγωγούς, δοκιμαστές διασφάλισης ποιότητας και άλλο προσωπικό της ZeniMax, την οποία αγόρασε το 2020 έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας.

Google: Εκατοντάδες απολύσεις και μεταφορά θέσεων εργασίας σε Ινδία και Μεξικό

Άλλοι σε όλο τον οργανισμό του Xbox έχουν ενημερωθεί ότι επίκεινται κι άλλες περικοπές ενώ οι εργαζόμενοι σοκαρίστηκαν από το απροσδόκητο κλείσιμο την Τρίτη τριών θυγατρικών του Xbox και την απορρόφηση μιας τέταρτης, σημειώνει το Bloomberg.

Στα κλεισίματα περιλαμβάνεται η Tango Gameworks με έδρα το Τόκιο, η οποία πέρυσι κυκλοφόρησε το αναγνωρισμένο από τους κριτικούς παιχνίδι δράσης Hi-Fi Rush. Η Tango βρισκόταν στη διαδικασία προώθησης μιας συνέχειας, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας μη δημόσιες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτης συνάντησης  με το προσωπικό της ZeniMax το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Xbox Matt Booty εξήρε το Hi-Fi Rush, αλλά δεν διευκρίνισε γιατί η εταιρεία έκλεισε το στούντιο ανάπτυξης πίσω από αυτό, σύμφωνα με τρία άτομα που ήταν παρόντες.

Αυτές οι περικοπές στο Xbox έρχονται εν μέσω μιας ευρύτερης συρρίκνωσης στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών λόγω των οικονομικών αλλαγών μετά από μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πρόσφατα, το τμήμα παιχνιδιών της Microsoft έχει επεκταθεί περισσότερο από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές της μέσω των εξαγορών της ZeniMax και της Activision Blizzard για περισσότερα από 76 δισεκατομμύρια δολάρια μαζί. Τον Φεβρουάριο, η Microsoft έκοψε 1.900 θέσεις εργασίας, κυρίως στην Activision Blizzard.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ