Huawei: Το νέο smartphone της αποδεικνύει την τεχνολογική αυτάρκεια της Κίνας –

Huawei: Το νέο smartphone της αποδεικνύει την τεχνολογική αυτάρκεια της Κίνας

Το πιο πρόσφατο τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας της Huawei διαθέτει περισσότερα εξαρτήματα made in China, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τσιπ αποθήκευσης μνήμης flash και ενός βελτιωμένου επεξεργαστή τσιπ, γεγονός που αποδεικνύει την πρόοδο που κάνει η Κίνα προς την τεχνολογική αυτάρκεια.

ΗΠΑ: Απαγορεύει την πώληση chip στην Huawei

Η online εταιρεία τεχνολογικών επισκευών iFixit και η συμβουλευτική εταιρεία TechSearch International εξέτασαν το εσωτερικό του Pura 70 Pro της Huawei Technologies για λογαριασμό του Reuters, βρίσκοντας ένα τσιπ μνήμης NAND που όπως εκτίμησαν, πιθανότατα ήταν προϊόν παραγωγής της μονάδα τσιπ HiSilicon της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενώ πολλά άλλα εξαρτήματα ήταν κατασκευασμένα από Κινέζους προμηθευτές.

Η «επιστροφή» της Huawei στην αγορά smartphone high-end μετά από τέσσερα χρόνια αμερικανικών κυρώσεων παρακολουθείται ευρέως τόσο από τους ανταγωνιστές όσο και από τους πολιτικούς των ΗΠΑ, καθώς έχει γίνει σύμβολο των αυξανόμενων εμπορικών τριβών μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και της προσπάθειας του Πεκίνου για τεχνολογική αυτάρκεια.

Οι εταιρείες που «μελέτησαν» το νέο τηλέφωνο της Huawei διαπίστωσαν επίσης ότι τα τηλέφωνα Pura 70 λειτουργούν με ένα προηγμένο chipset επεξεργασίας κατασκευασμένο από την Huawei που ονομάζεται Kirin 9010 και είναι πιθανώς μόνο μια ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση του προηγμένου τσιπ κινεζικής κατασκευής που χρησιμοποιείται από τη σειρά Mate 60 της Huawei.

«Αν και δεν μπορούμε να παράσχουμε ένα ακριβές ποσοστό, θα λέγαμε ότι η χρήση εγχώριων εξαρτημάτων είναι υψηλή και σίγουρα υψηλότερη από ό,τι στο Mate 60», δήλωσε ο Σαχράμ Μοχτάρι, επικεφαλής τεχνικός αποκοπής του iFixit.

«Αυτό αφορά την αυτάρκεια, όλα αυτά, όλα όσα βλέπετε όταν ανοίγετε ένα smartphone και βλέπετε ό,τι κατασκευάζεται από Κινέζους κατασκευαστές, όλα αυτά αφορούν την αυτάρκεια», είπε ο Μοχτάρι.

Η Huawei αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια στο Reuters.

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε τα τέσσερα μοντέλα smartphone της Pura 70 στα τέλη Απριλίου και η σειρά εξαντλήθηκε γρήγορα. Οι αναλυτές λένε ότι πιθανότατα θα αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τον κατασκευαστή των iPhone, Apple, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ουάσιγκτον αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των περιορισμών των ΗΠΑ απέναντι στον κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Μade in China

Προηγούμενες αναλύσεις του Mate 60, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, από εταιρείες όπως η TechInsights, διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο χρησιμοποιεί τσιπ μνήμης DRAM και NAND που κατασκευάζονται από τη SK Hynix της Νότιας Κορέας. Η SK Hynix ωστόσο απάντησε ότι δεν είχε πλέον συναλλαγές με την Huawei και οι αναλυτές εκτίμησαν ότι τα τσιπ πιθανότατα προέρχονταν από αποθέματα.

Το Pura 70 εξακολουθεί να περιέχει ένα τσιπ DRAM κατασκευασμένο από τις SK Hynix, αλλά το τσιπ μνήμης flash NAND πιθανότατα κατασκευάστηκε από τη μονάδα HiSilicon της Huawei αυτή τη φορά και αποτελούνταν από μήτρες NAND με χωρητικότητα 1 terabit. Αυτό είναι συγκρίσιμο με προϊόντα που κατασκευάζονται από μεγάλους παραγωγούς μνήμης flash όπως SK Hynix, Kioxia και Micron.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ