Ενημερωτική ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη

Σακχαρώδης-Διαβήτης-300x178

Ανοιχτή ιατρική ημερίδα ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε παιδιά και ενήλικες, διοργανώνουν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10.00 έως τις 13.00, στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας- αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου (οδός Παπαναστασίου), οι Lions Clubs International 117 B Ελλάδα – Κύπρος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παράλληλα, θα γίνονται μετρήσεις Σακχάρου και Οφθαλμολογικός Έλεγχος μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας στο πάρκο επί της οδού Παπαναστασίου με την κινητή μονάδα Οφθαλμολογικού Ελέγχου των Lions και με την αρωγή Λαρισαίων Οφθαλμιάτρων.

Τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το LIONS Branch Λάρισα Ασκληπιάς και υλοποιεί η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Ηράκλεια.

Στον Οφθαλμολογικό έλεγχο που θα υλοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 13.00 συμμετέχουν οι εθελοντές οφθαλμίατροι Αντώνιος Πίπης FEBOphth, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ευτυχία Τούλου FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος και Μαρία Παπαδάκου, Χειρ/γός Οφθαλμίατρος, MD, MSc.

Τις μετρήσεις Σακχάρου στο Φουαγιέ του κτηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Παπαναστασίου ιατρικός υποστηρικτής είναι το Μικροβιολογικό Κέντρο Αιμοδιάγνωση.

Στην Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη θα μιλήσουν οι: Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αποστόλου Ευάγγελος. Ανδρέας Ριζούλης Ενδοκρινολόγος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θ’εμα “Σακχαρώδης διαβήτης και οι κυρίες επιπλοκές του στα βασικά όργανα. Διάγνωση -Έλεγχος- Αντιμετώπιση”, Μαρία Καλτσάτου Ενδοκρινολόγος MD Msc με θέμα “Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 πρόληψη -έγκαιρη διάγνωση- αντιμετώπιση”, Νίκος Βάλβης Ενδοκρινολόγος μέλος ΔΣ Συλλόγου Διαβητικών Λάρισας. Με θέμα: “Η σημασία του αυτοελέγχου στη διαχείριση του Σαχαρώδη Διαβήτη”, Ράνια Σουλτούκη Μικροβιολόγος πρόεδρος Ένωσης Μικροβιολόγων Λάρισας, πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας, με θέμα: ” Εργαστηριακός έλεγχος για τη διάγνωση και παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη” και Αντώνιος Πίπης FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος με θέμα: “Διαβήτης και Οφθαλμός Πρόληψη και Αντιμετώπιση”, Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά Διαιτολόγος διατροφολόγος ΜSC με θέμα: “Διατροφική καθημερινότητα στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη”, Λητώ Τσακίρη Παιδαγωγός – Συγγραφέας με θέμα: “Διαμορφώνοντας διατροφικά πρότυπα για τη σωστή διατροφή των παιδιών μας με οδηγό εκπαιδευτικό υλικό από μουσικά παραμύθια”.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα ακολουθήσει διάλογος και θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις του κοινού.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ