5+1 βήματα για ομοιόμορφο και ασφαλές μαύρισμα

Luxurious Natural Exfoliating Body Scrub από την InterMed.

Όταν σκεφτόμαστε το ελληνικό καλοκαίρι, οι λέξεις που μας έρχονται κατευθείαν στο νου είναι η θάλασσα, ο ήλιος, τα νησιά, οι διακοπές και, φυσικά, η μαυρισμένη επιδερμίδα. Και μπορεί ακόμα θεωρητικά να έχουμε άνοιξη, ο καιρός όμως θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι και αυτό στο νου μας μεταφράζεται ως εξής: ήρθε η ώρα να φορέσουμε ξανά ανάλαφρα ρούχα και να φροντίσουμε λίγο περισσότερο την επιδερμίδα στο σώμα μας, αφού θα είναι εκτεθειμένη. Η αποτελεσματική περιποίησή της είναι άλλωστε το κλειδί για να είναι και να δείχνει υγιής και για να αποκτήσουμε σταδιακά το πολυπόθητο μπρονζέ χρώμα.

Όπως κάθε ρουτίνα περιποίησης προσώπου ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα (καθαρισμός, εφαρμογή ορού, κρέμας κοκ), έτσι οφείλει να έχει και αυτή για το σώμα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα έξι βήματα για όμορφη, λαμπερή και μαυρισμένη επιδερμίδα από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Βήμα 1: Απολέπιση

Συχνά την ξεχνάμε, αλλά η απολέπιση είναι πολύ σημαντικό να γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα (ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σας), ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή. Tip: Δώστε έμφαση σε περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα, όπου το δέρμα είναι πιο σκληρό και τραχύ.

Δική μας επιλογή είναι το Luxurious Natural Exfoliating Body Scrub από την InterMed. Χάρη στη διεισδυτική του δράση, τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα εκ των έσω, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αναπλάθοντας το δερματικό ιστό. Η μοναδική του σύνθεση από εκχυλίσματα βοτάνων και δερμοτονωτικές βιταμίνες, ενισχύεται από την έντονη απολεπιστική δράση του αμυγδάλου και της Luffa, χαρίζοντας έτσι στο δέρμα απαράμιλλη λάμψη και ευεξία.

 

Βήμα 2: Ενυδάτωση σώματος

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να έχουμε μία υγιή, ελαστική και λαμπερή επιδερμίδα. Η εφαρμογή μίας ενυδατικής κρέμας για το σώμα πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια ως το επόμενο βήμα μετά το ντους.

Εμείς ξεχωρίζουμε την Luxurious Moisturizing Body Cream από την InterMed, μία ενυδατική κρέμα σώματος που χάρη στην προηγμένη της σύνθεση που συνδυάζει εκχυλίσματα βοτάνων πλούσια σε άλφα υδροξέα (ΑΗΑ) και φυσικά ενυδατικά έλαια, δυναμώνει το δέρμα δημιουργώντας έναν πολυ-επίπεδο δίχτυ γύρω από τους ιστούς.

Luxurious Moisturizing Body Cream από την InterMed.

Το δίχτυ αυτό διεγείρει τους ιστούς του δέρματος και «ελευθερώνει» την κόλα μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος, προκαλώντας τη πτώση τους, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό ενώ εμπλουτίζει τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας και κυτταρικής ανάπλασης.

Βήμα 3: Self Tan

Καθώς ο ήλιος δεν αστειεύεται και πλέον όλοι γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει η εκτεταμένη έκθεση σε αυτόν, τα προϊόντα που χαρίζουν στην επιδερμίδα χρώμα είναι μονόδρομος. Απλώνονται εύκολα σε όλο το σώμα και προσφέρουν μία κολακευτική μπρονζέ απόχρωση με απόλυτη ασφάλεια, ενώ η ένταση του χρώματος μπορεί να χτιστεί.

Εμείς ξεχωρίζουμε το νέο Luxurious SelfTanning Vitamin Water από την InterMed με βιταμίνες C και Ε και υαλουρονικό που μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και σώμα. 

Luxurious Self Tanning Vitamin Water από την InterMed.

Πρόκειται για ένα αυτομαυριστικό, διάφανο σπρέι με βιταμίνες C και E, που απορροφάται γρήγορα, επιτρέποντας το ντύσιμο αμέσως μετά την εφαρμογή.  Το μαύρισμα αναπτύσσεται σε 2 ώρες περίπου και φεύγει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Με περισσότερες εφαρμογές επιτυγχάνεται βαθύτερος τόνος μαυρίσματος. Tip: Συστήνεται χρήση γαντιού για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

Βήμα 4: Ενυδάτωση προσώπου

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να το λέμε, αφού είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα σε μία ρουτίνα περιποίησης. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου εφαρμόζουμε πάντα μία ενυδατική κρέμα που ανταποκρίνεται στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Μία τέλεια επιλογή αποτελεί η The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cream από την InterMed με κλινικά μελετημένο σύμπλοκο πρεβιοτικών και προβιοτικών, υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα ελίχρυσου και επιλόβιου. Είναι ιδανική για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, καθώς βοηθά στην επαναφορά της ισορροπίας του μικροβιώματος και ενισχύει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού.

The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cream από την InterMed.

Βήμα 5: Αντηλιακή προστασία προσώπου

Μαζί με την ενυδάτωση, η νο1 καλή συνήθεια που πρέπει όλοι να έχουμε είναι η εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο. Χειμώνα – καλοκαίρι, στο νησί ή την πόλη και ανεξάρτητα από το αν έχει συννεφιά, το αντηλιακό στο πρόσωπο δεν είναι συζητήσιμο.

Ακόμα κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και θέλετε ένα αντηλιακό με ανάλαφρη υφή, ο ορός Luxurious Sun Care Sunscreen Face Serum SPF30 από την InterMed με υαλουρονικο οξύ, κεραμίδια σιταριού, προβιταμίνη Β5 και βιταμίνη Ε είναι η τέλεια επιλογή.

Luxurious Sun Care Sunscreen Face Serum SPF30 από την InterMed.

Πρόκειται για έναν αντηλιακό ορό με πολύ ελαφριά υφή που προσφέρει υψηλή προστασία από την επιβλαβή ακτινοβολία UVA & UVB, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και αφήνει το δέρμα πιο λείο. Win win!

Βήμα 6: Tan Enhancer

Το δέρμα μας έχει ανάγκη από πολλά συστατικά και βιταμίνες για να διατηρεί την όμορφη και υγιή όψη του, ειδικά αν θέλουμε να αποκτήσουμε μαύρισμα με ασφάλεια. Το Luxurious Tan Enhancer από την InterMed είναι ένα πόσιμο διάλυμα προετοιμασίας για φυσικό μαύρισμα που  συνδυάζει ένα σύμπλεγμα καροτενοειδών, βιταμίνες Ε & C και σελήνιο που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Ο χαλκός που περιέχει συνεισφέρει στο φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος, ενώ η L- τυροσίνη είναι ένα αμινοξύ πρόδρομος της μελανίνης για υγιή λάμψη κάθε μέρα.

Δοσολογία: 1 φακελίσκος την ημέρα 15 ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο και 15 μέρες μετά την έκθεση στον ήλιο. H λήψη μπορεί να γίνεται και όλο τον χρόνο για επιδερμίδα με υγιή λάμψη.

Luxurious Suncare Tan Enhancer από την InterMed.

Ακολουθήστε την InterMed στα Social Media:

FacebookInstagramYouTube

5+1 βήματα για ομοιόμορφο και ασφαλές μαύρισμα appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.



Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ